Hoe ik na afkeuring voor mijn eigenlijke beroep, een nieuwe roeping vond.....

Wanneer ik nooit kanker had gehad, had ik nu nog steeds als een verslaafde aan mijn werk 70 uur per week doorgelopen. Zonder sociaal leven, zonder inlevingsvermogen in anderen en zoals ik na mijn traject inmiddels weet.....behooooorlijk bijdehand en te zelfverzekerd!

Zoals ik eerder al vertelde heeft mijn fysiek duidelijk schade opgelopen van mijn traject, maar daar komt het........

Was ik nooit ziek geworden, dan was ik ook niet afgekeurd geweest voor mijn werk. Dan had ik nooit die persoonlijke verrijking doorgeleefd en dan had ik nooit de vriendenkring gehad die ik nu heb en ook was de band met mijn familie niet zo sterk geweest als hij nu is! Ook had ik nooit een hond gehad ( daar had ik tenslotte geen tijd voor, want ik wilde geld verdienen ), en wanneer ik geen hond had gehad, had ik mij nooit gaan verdiepen in honden, waardoor ik weer nooit achter mijn passie voor honden was gekomen! Dus eigenlijk win/win ;)

En hoe het verder gaat met mijn fysiek en mijn kanker, daar ga ik mij nu geen zorgen om maken. Dat vind ik zonde van mijn energie, mocht dat in het vizier komen dan is het vroeg genoeg om daar over na te gaan denken. Mijn fysiek heb ik geaccepteerd, en daar pas ik mij aan aan! Nu wil ik mij storten op mijn nieuwe roeping, het helpen van mensen met de problemen die zij hebben met hun hond. En ook een stem zijn voor weerloze honden, die niet voor zichzelf kunnen opkomen!

Toen Kenny ( mijn hond ) ruim een jaar geleden gedragsproblemen ging ontwikkelen, heb ik er dus voor gekozen om mij te gaan verdiepen in de psyche van de hond. Ik ben nog een stapje verder gegaan en ben een zelfstudie gaan doen aan de hand van de boekenlijst van de Martin Gaus Academie. Ook ben ik mee gaan lopen met een vriend, die gedragsdeskundige voor honden is. Natuurlijk niet full time, maar ben in een half jaar tijd mee geweest naar zo'n 75 baasjes die problemen hadden met het gedrag van hun hond. Van hem heb ik veel geleerd, maar ik heb ook geleerd dat het werken met honden iets is wat je vanuit je gevoel moet doen. Geen hond is het zelfde, eigenlijk net als wij mensen zijn honden allemaal individuen. Ik zeg altijd, je kan 10 Duitse Herders naast elkaar zetten met dezelfde blauwdruk, maar ze zullen allemaal een ander karakter hebben. Daarom heeft iedere hond ook een andere benadering nodig. Feit is, dat het nodig is om met geduld met je hond te communiceren, en dat gebeurd veel te weinig.
Verder heb ik heel erg veel gedragsdeskundigen bekeken op het internet, en ook heb ik op het internet veel gelezen en informatie opgedaan. Met deze kennis, ben ik mijzelf gaan vormen! En met mijn eigen gevoel en energie, heb ik mijn manier van werken met honden en hun mensen ontwikkeld. En ik ben er natuurlijk nog steeds mee bezig, om mijzelf verder te ontwikkelen hierin.

Een maand of vier geleden, wilde ik mijn horizon verbreden en daadwerkelijk honden en hun mensen gaan helpen. Maar ja, hoe ga je dat doen? Mijn beste vrienden, waar ik in bijna al mijn blogs wel over heb geschreven, zijn ook nu nog steeds mijn klankbord. Met hun heb ik dan ook zitten brainstormen over hoe dit aan te pakken.
Door het brainstormen met elkaar kwamen wij samen op een fantastisch leuk idee, en inmiddels is ook dit een passie van mij geworden. Ik heb dus eigenlijk twee nieuwe passies ;)
Het idee was, waarom ga je niet vloggen over wat je met honden doet, en ook over het leven dat ik heb met Kenny! Hoe leuk is dat, en daar komt de inmiddels geworden tweede passie....... Wanneer je gaat filmen, moet je die filmpjes ook gaan verwerken in een programma om er een leuke video van te maken. Dus je moet gaan bewerken, knippen, plakken, geluid en beeld aanpassen, teksten toevoegen en noem het maar op. Inmiddels heb ik daar wat handigheid in gekregen, en de filmpjes die ik maak worden steeds leuker. En dit is een manier om mensen te bereiken en te laten weten, dat ik ze wil helpen met hun honden. En die mensen kunnen dan ook zien wie ik ben en kijken of ze mijn hulp willen wanneer zij een klik met mij voelen.
En hoe laat je die gemaakte video's dan aan Nederland zien? Door ze op YouTube te zetten! Dus heb ik een kanaal op YouTube gemaakt en daar plaats ik nu iedere vrijdag een video op. Ook heb ik meteen maar een Facebook en een Instagram aangemaakt, en allemaal onder dezelfde naam.
De video's die ik heb gemaakt zijn heel divers.......van instructievideo's tot consultvideo's..............en van bloopers tot een dag uit Kenny's leven.

Dit is wat ik nu met heel veel liefde voor hond en mens doe! Maar vooral geeft het mij weer spirit, een doel en heel veel geluk! En als jullie mij eens in levende lijve willen zien, dan kunnen jullie eens op mijn YouTube kanaal kijken. Mijn kanaal heet "Hondentips van Sander!" en mijn Facebook en Instagram heten ook zo.......

Ik zal een linkje plaatsen bij mijn blog..........

Het klinkt misschien gek, maar zoals de titel van een blog van een paar jaar terug al heette. Deze ontwikkeling hoort absoluut bij, "De positieve gevolgen van mijn kanker"

Ik wens iedereen een hele fijne avond toe.........https://www.youtube.com/watch?v=vlBlXL690uY Dit is een bloopers video
https://www.youtube.com/watch?v=254fRYXXp-k Dit is mijn kanaaltrailer
https://www.youtube.com/watch?v=RerSsqWNRUk&t=120s En dit is deel 1 van Zomaar een dag uit Kenny's leven!

Verder kunnen jullie natuurlijk zelf ontdekken wat ik allemaal heb geplaatst......... ;)

En mochten jullie een YouTube account hebben, dan zouden jullie mij enorm steunen door op het rode icoontje abonneren te klikken. Natuurlijk is dit kosteloos ;)

4 reacties

Hey Sander, ik heb met belangstelling, aandacht en bewondering een paar van je vlogs bekeken en je hebt talent man! Jouw toewijding en liefde spatten er vanaf! Wat me ook is opgevallen is dat heel veel ingrediënten van jouw hondentraining zomaar ingezet kan worden in leidinggevende functies ( ik ben zelf ruim 15 jaar leidinggevende geweest). Ik ben ervan overtuigd dat het ook voor die 'tak van sport' een waardevolle bijdrage kan leveren...dus wie weet......! Ik heb er in ieder geval van genoten je zo bezig te zien en ik heb er ook nog wat van opgestoken ( en ik heb niet eens een hond 😉) Jij ook een heel fijne avond Kanjer en ik blijf je volgen uiteraard! 😙😙😙
Laatst bewerkt: 08/06/2018 - 17:28
Lieve Sander, Goed bezig, zoals je in mijn blogs kunt lezen ben ik na 28 jaar ook helaas afgekeurd. Maar deze deur is dicht en andere deuren gaan open. Is toch ook een fijn gevoel😊
Laatst bewerkt: 08/06/2018 - 21:14
Hoi Rita, dank je wel voor je compliment. Ik doe het dan ook echt met mijn hart en gevoel.
Ik heb ook al een reactie van een onderwijzer gehad, die mij vertelde dat het heel bruikbaar was bij het les geven. Leuk om te horen allemaal! En inderdaad, je weet nooit hoe een balletje gaat rollen ;) Leuk dat je mij blijft volgen..........;)
Laatst bewerkt: 13/06/2018 - 12:36
Hey die Pascal, ik heb inderdaad in je blogs gelezen hoe het allemaal voor jou is verlopen. En het was ook heel indrukwekkend om te lezen wat je nu allemaal weer hebt opgepakt inmiddels. Het is fijn om te merken, dat wij open kunnen staan voor nieuwe mogelijkheden.
En jaaaaaaa, dat is een heerlijk gevoel ;)
Liefs, Sander.......
Laatst bewerkt: 13/06/2018 - 12:39