14 augustus 2016 was mijn laatste blog.......

Even kijken hoor, we leven nu in juni 2018! Ja, het is alweer 2 jaar geleden dat ik mijn laatste blog heb geschreven. Waar blijft de tijd.........

In de afgelopen twee jaar, is er heel veel gebeurd! Helaas zijn er een aantal medepatiënten uit mijn chemo tijd inmiddels overleden, en ook ben ik weer een aantal familieleden kwijtgeraakt. Gelukkig is mijn beste kankervriendinnetje uit die tijd, nog steeds mijn beste kankervriendinnetje, en ook ik huppel gelukkig nog steeds door. Eigenlijk gaat alles gewoon door, maar tegelijkertijd staat de tijd ook stil.

Ik ben een gelukkig mens! Ik ben gelukkig met mijzelf, mijn maatje Kenny (hond), mijn vrienden en mijn familie. Maar toch ben ik niet meer diegene, die ik ooit was voordat de kanker in mijn leven kwam. En ook zal ik diegene nooit meer worden! Dit klinkt misschien heel dramatisch, maar dat is het helemaal niet hoor ;) Op de meeste vlakken ben ik enorm in mijn voordeel gegroeid door de ervaring, dus wat dat betreft ben ik alleen maar een rijker mens geworden! Alleen is het wel zo dat die kanker mij blijft achtervolgen. Inmiddels zit ik met mijn 50 jaar in de arbeidsongeschiktheidswet, en feit is dat ik mijn oude vak (horeca) fysiek nooit meer zal kunnen uitoefenen! Door de bestralingen en de chemo is mijn lijf zwakker geworden, en dat merk ik nog iedere dag! Nog steeds moet ik op mijn tellen passen om niet oververmoeid te raken, en mijn lijf is gevoeliger voor voor pijntjes en schade van buitenaf geworden. Daar waar ik vroeger met 2 aspirientjes doorrende, moet ik nu toch echt stilstaan en accepteren dat mijn lijf die energie niet meer heeft! Ik heb erg veel last van mijn longen en weet dat de bestralingen en de chemo daar verantwoordelijk voor zijn. Waarschijnlijk heeft de hormoontherapie bij mij artrose getriggerd, en ik heb dan ook veel last van mijn botten. Fysiek ben ik na mijn kankertraject echt een jaar of 20 ouder geworden. Zo voelt het voor mij in ieder geval, en zo beleef ik dat ook.

Ben ik bang dat de kanker weer terugkomt? Ik ben daar zelfs van overtuigd! Ik moet bekennen dat ik bij verschillende pijntjes die ik had, dacht dat de kanker weer terug was. En als er dan weer een scan werd gemaakt, en ik te horen kreeg dat het geen kanker maar wat anders was, dan viel er letterlijk weer een last van mij af! Zo heb ik in de afgelopen 2 jaar meerdere onderzoeken gehad om vast te stellen dat ik nog steeds schoon ben. Maar het zit in je hoofd, en het laat je nooit meer los!

Maar mijn positieve houding en humor, zijn nog steeds deel van mij! ;) Ik lach iedere dag, en ben altijd weer op zoek naar nieuwe doelen. En ook al ben ik door de instanties aardig afgeschreven, zelf geloof ik in een nuttige toekomst waarin ik mijn doelen kan verwezenlijken!

Sander...............

4 reacties

Hey Sander, wat goed om na al die tijd  weer van je te horen, maar wat spijtig te lezen dat de behandelingen jouw lichaam zo gesloopt heeft. Verdikkie je bent nog zo jong....en ik vind het daarom superknap dat jij je positieve houding en jouw humor behouden hebt! Petje af daarvoor en die nuttige invulling ga jij zeker vinden, daarvan ben ik overtuigd! Go for it en houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen! Warme groet, Rita.
Laatst bewerkt: 04/06/2018 - 17:03
Hey Rita, dank voor je reactie weer ;)
Tsja, we moeten het doen met wat we krijgen hè. Maar gelukkig zijn er nog veel meer mooie dingen dan nare dingen.
Heb jouw blog net ook gelezen, en fijn dat je nog schoon bent. En super goed van je dat je zo aan het sporten bent.
Hoop dat je nieuwe sport/hobby kamer jou gaat helpen je hoofd wat leger te maken, en dat je daardoor weer beter zal slapen.
Nou vechtertje, een hele warme groet en heb geloof dat het goed gaat komen. ;)

Ik ga nu mijn volgende blogje weer schrijven....... ;)

Laatst bewerkt: 05/06/2018 - 13:52
Lieve Sanders, Wat fijn om weer van je de horen!Ik was bang dat het niet goed met je ging. Gelukkig je bent er weer. Liefs, Pascal
Laatst bewerkt: 06/06/2018 - 21:18
Hoi Pascal, wat is er weer veel gebeurd hé......
Wat ben je toch een kanjer! 1 Brok positiviteit en wilskracht!
Ja, het is balen dat je je werk hebt moeten opgeven, maar aan de andere kant heb je ook gelijk als je zegt dat het geen druk meer geeft. En daarbij, jee joh wat doe jij er veel mooie en goede dingen naast!
Dank je wel voor je lieve reactie Pascal, liefs Sander!
Laatst bewerkt: 07/06/2018 - 17:48