Naar huis.

Nog een paar dagen in dit revalidatie - en verpleegcentrum en dan kan ik naar huis. Iets meer dan vier weken ben ik hier  verpleegd en verzorgd en op uitstekende wijze mag ik wel zeggen. De laatste dagen ben ik goed vooruit gegaan: ik zie niet meer dubbel, de oogspier is wonderbaarlijk hersteld. Eten en drinken gaat weer bijna normaal en mijn spieren zijn een stuk beter geworden. Het uithoudingsvermogen is nog wel vrij slecht. Kleine stukjes lopen betekent voor mij lang uitblazen. Maar  toch naar huis en dan zie ik wel verder, gaat het  echt niet dan kan ik thuishulp krijgen, via de WMO  of de zorgverzekeraar. De nivolumab, de immuno heeft veel metastasen opgeruimd dat was de uitslag van de ct-scan van vrijdag j.l. Natuurlijk is dat een goede uitslag maar stilletjes had ik toch gehoopt dat alles was opgeruimd. Er zit dus nog en dat is niet gegroeid maar ook niet geslonken. Iedere drie maanden krijg ik nu een ct-scan en dan moet ik maar hopen. De immunotherapie is nog lang niet uitgewerkt misschien.

Door mijn respons op de immunotherapie zijn de prognoses enorm verbeterd. Met uitzaaiingen op de  alvleesklier, longen en overal uitzaaiingen - op wel twintig plaatsen - leef je echt niet lang meer.  De nivolumab heeft mijn leven misschien wel met jaren verlengd. Maar Ik ben erdoor heel slecht aan toe geweest. Maar als het mijn leven kan verlengen ga ik weer door die hel heen en dan ga ik weer voor immuno.  En misschien zijn er dan veel minder bijwerkingen, ik weet het niet en ik denk dat niemand dat weet. In ieder geval is immunotherapie niet helemaal van de baan maar zal het ook niet snel meer gegeven worden.  Er zijn niet zoveel andere behandelingen meer  voor mij, de scans worden straks extra belangrijk. Maar goed, deze week ga ik weer naar huis en aan een ander leven beginnen. 

2 reacties

Jee. Gerrit Jan. Wat ben je toch een aanhouder. Wat fijn dat er toch weer vooruitgang is. Wat mooi dat we in deze tijd leven met al de medicijnen.Het is soms even zoeken en afzien...Veel sterkte en hou ons op de hoogte!

Laatst bewerkt: 20/07/2020 - 07:48