Melanoom of oog probleem?

Weer ga ik door de draaideur van het ziekenhuis naar binnen. Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen. Gisteren nog heeft de huisarts met spoed een afspraak met de neuroloog voor mij gemaakt. Want het nieuwe jaar begon voor mij niet zo goed. Direct bij het opstaan zag ik alles dubbel en niets hielp: dat was even schrikken! Nooit iets aan mijn ogen gehad, dit overkomt mij als bij donderslag!  en hoe moet ik in vredesnaam hiermee leven? 

De neuroloog stelt zich voor en ik ga tegenover haar zitten aan het tafeltje. Ze stelt veel vragen: of ik gevallen ben misschien,of er iets bijzonders gebeurd is de laatste tijd?  Ze sluit niet uit dat er metastasen zijn die het dubbelzien veroorzaken. Dus aankomende week al ga ik de MRI tunnel in, met een koptelefoon op, want een MRI-scan maakt veel lawaai. Dik een half uur dus die klere- herrie!  En ik voel weer een rollercoaster komen. Ik moet bellen, ik word gebeld en ik krijg nummers en namen. Ik kan ze maar met veel moeite lezen. De assistente herhaalt daarom nog een keer alles: dit moet u bellen en dan wordt u gebeld, snapt u?... Ik zie haar vaag staan.  Als ik één oog dicht doe zie ik haar normaal en niet dubbel: het is echt een raar iets.

Word vervolgd! 

3 reacties

Hallo GJVR, dat dat schrikken is kan ik goed invoelen. Wat akelig.
Hoe lang  moet je op de uitslag wachten? 
ik vind dat wachten altijd vreselijk en probeer altijd  de gedachtes aan wat het kan zijn los te laten.  Want je kunt het niet bedenken. Ze moeten het echt zien. Heb je wat te doen om je een beetje af te leiden? vrienden, familie, muziek luisteren of een luisterboek. 

veel liefs en sterkte. Laat iets horen 

Loes

Laatst bewerkt: 18/01/2020 - 07:56

Dank voor je reactie. Je hebt gelijk, wikken en wegen is niet echt nuttig, maar wel verleidelijk.  Wanneer de uitslag van de MRI is weet ik niet. Maar komt zeker op mijn blog. 

Veel liefs !

Laatst bewerkt: 18/01/2020 - 08:54

Hey gjvr,

Wat vreselijk he? Ik had gisteren deze vreselijke uitslag.

Komt echt veel op je af.

Onzekerheid, angst , hoop en vertrouwen.

💓

 

Laatst bewerkt: 04/03/2020 - 06:51