Immunotherapie en eventuele gevolgen.

Woensdag had ik een gesprek met de oncoloog onder vier ogen, en niet via de telefoon.

Ik heb de beelden van de PET-scan kunnen zien op het scherm en de uitslag van het bloedonderzoek  en nog veel meer besproken. Mijn LDH-waarde was normaal, dus een combi is niet nodig. Dat is gunstig want een combi van twee middelen heeft een hoger risico op bijwerkingen. I mei begin ik met immunotherapie en krijg ik via de infuus nivolumab toegediend. Iedere 4 weken en dat eventueel 2 jaar lang. Nivolumab moet nu helpen!  Andere behandelingen, operaties of bestralingen zijn geen optie meer, daarvoor zitten er teveel uitzaaiingen en tumoren op teveel plaatsen en zijn ze niet operabel. In het meest gunstige geval slinken de tumoren door de immunotherapie, gaan ze zelfs helemaal weg en kan ik ook weer normaal zien. Dat zou natuurlijk geweldig zijn! In het meest ongunstige geval zijn de bijwerkingen zo ernstig dat ik moet stoppen met nivolumab. Ook kan het zijn dat nivolumab helemaal geen effect heeft op mijn lichaam. Dan wordt er overgegaan op ipilimumab maar dat is dan ook echt het laatste wat nog gedaan kan worden aan de steeds maar uitbreidende kanker. Als de immunotherapie niet aanslaat ziet het er echt somber voor mij uit.

Vorig jaar, tijdens die bloedhete dagen in juli, kreeg ik de uitslag van het bloedonderzoek S100B- Er was toen geen verhoging en alles was ok. Dat schreef ik toen ook op dit weblog, Zo snel kan het dus gaan. Na driekwart jaar is ineens alles anders,

3 reacties

Ja de ziekte is echt achterbaks en doet wat hij wil. Wat een akelig bericht. Gelukkig is er nog immunotherapie als optie. Hoe is het wachten? Ik kan me voorstellen dat het eeuwen lijkt tot 1 mei. Is natuurlijk niet meer ver weg maar toch. Ben jij nu in Coronatijden goed in contact met anderen? Je leeft alleen toch? Lijkt me ook niet eenvoudig. Kun je dingen als beeldtelefonie gebruiken? De dagen doorkomen. Mijn man en ik zijn van schrik met puzzelen begonnen. Het lijkt me belangrijk niet helemaal alleen te zijn. Goed dat je met ons in contact blijft. 
Waar kan jij op dit moment van genieten? 
liefs en veel groetjes Loes 

Laatst bewerkt: 25/04/2020 - 10:23

Loesje2017, bedankt voor de reactie.

1 mei kan niet snel genoeg komen, gelukkig is het al volgende week, de immunotherapie  Met vervoer naar het ziekenhuis ben ik bezig. Verder heb ik via facebook en email contact met familie en vrienden. De dagen worden steeds langer, de natuur ontluikt maar ik heb niet zoveel energie meer voor alles- Toch, met al die rotdingen in mijn lijf gaat het nog. Ik kan me nog redden, hier. 

Succes met de puzzel. Ik puzzel zelf ook wel eens, als tijdverdrijf en zo komen we de dagen door.

Laatst bewerkt: 27/04/2020 - 11:38

Hopelijk heb je wel sec6  met de  immunotherapie ,ipilimumab  heeft  goed succes bij mij gedaan . Ik duim voor jou!!!

Laatst bewerkt: 01/05/2020 - 21:53