De melanoom is weer terug.

Nu drie jaar geleden begon het allemaal, melanoom-kanker en de behandelingen. Daarna kwam ik in rustiger vaarwater. De ziekte was in remissie, kans op terugkeer van 50%. Begin dit jaar begon ik ineens dubbel te zien. Probleem van mijn rechteroog.  Daarna  tweemaal  een MRI-scan en tweemaal een punctie en veertien dagen geleden nog een PET-scan- 

Vandaag het gesprek met de oncoloog naar aanleiding van de PET-CT-scan van vorige maand. Een lang gesprek wat  eigenlijk via zaurus een videogesprek had moeten worden. Maar dat mislukte en dus werd het een gewoon telefoongesprek. En het slechte nieuws, de melanoom is weer helemaal terug. Op heel veel plaatsen, in mijn hele lijf. Mijn rechteroog is een hoofdstuk apart. Ik kon al niet geloven dat de kanker alleen dat ene oogspiertje uitkiest, er is dus veel meer aan de hand. Maar ik voel me alleen maar moe en verder gaat het best goed. 

Morgen moet het LDH van mijn bloed geprikt worden. Want het wordt of een combinatietherapie of enkel . Bij een normale LDH-waarde  wordt het enkel immunotherapie. Iedere vier weken. Ook zal ik kennismaken met de oncoloog, want  ik heb nu een andere vaste behandelaar van het melanoomteam. 

De behandelingen van kanker gaan dus gewoon door, en natuurlijk doen de mensen in de zorg dit met een zeker risico. Maar het is wel heel goed dat ze dit doen. 

3 reacties

Wat een akelig bericht en ook nog in deze tijd. Je hobbelt al een tijdje met verschillende klachten, toch?  Wel goed dat de behandelingen doorgaan!  Heb je genoeg ondersteuning van vrienden, vooral als je ook nog alleen woont ( als ik dat goed in herinnering heb). Ik leef  met je mee en hoop dat de behandelingen succes zullen hebben. 

Een rotziekte is het, zou verboden moeten worden. Liefs Loes 

Laatst bewerkt: 21/04/2020 - 22:29

Hopelijk ontvang je de steun die je nodig hebt ,allen kan het niet  Ook veel suc6 met de behandeling Ik leef met je mee ! duin voor je !    Gelukkig kan er steeds meer in medische wereld die met sprongen vooruit,met succes  boekt . 

Laatst bewerkt: 22/04/2020 - 13:32