Tweede kuur is klaar, nog zeven te gaan!

Donderdag 28 januari 2021

Voorafgaand aan de 2e kuur, eerst nog even bloedcontrole, gevolgd door een evaluatiegesprek met een verpleegkundig specialist oncologie. Ik had na het tweede deel van kuur 1 last van neusbloedingen en acne en droge ogen en nog meer natuurlijk. Jeetje, voor iemand die nooit medicatie gebruikte en nog maar 2 keer in haar leven in het ziekenhuis moest zijn voor een simpele ingreep, is het nu dus totaal anders. Maar goed, een fijn gesprek gehad met als resultaat dat mijn bloedwaarden goed zijn om de 2e kuur te  beginnen. Ze wist me verder te vertellen dat ik uitgebreid ben besproken bij het MDO (multi disciplinair overleg) inzake het voorgenomen okseltoilet. Ze zijn er nog niet zeker van om die door te laten gaan. Ik vind dat super goed nieuws, zeker omdat lympfoedeem op de loer ligt als gevolg daarvan.  Verder een verwijzing naar de dermatoloog, een recept voor oogdruppels en het aanbod om gebruik te maken van fysiotherapie om de conditie op pijl te houden.

Dinsdag 2 februari 2021

Dag 1 van kuur 2. Het is een lange dag. Ik meld me om 8.30 uur bij de dagbehandeling. Mijn bedje staat al klaar met het koelapparaat voor de hoofdkoeling. Ik wordt, zoals altijd, warm ontvangen. Ze vragen hoe het met me gaat en zien mijn witte huid met acne. Nee, niet fijn om op je vijftigste nog met acne rond te lopen maar de afspraak met de dermatoloog staat. We beginnen met de chemo (Taxol en Carboplatin), dus mijn picc-lijn wordt doorgespoeld, bloeddruk gemeten, de coldcap wordt opgezet en ik lig comfortabel.

Na de lunch ben ik klaar voor de immuuntherapie (Pertuzemab en Trastuzemab), De coldcap blijft nog even op dan mag hij eindelijk af. Ik was het al een beetje zat. Nu wordt ik echt heel duf en ga lekker slapen. Tussendoor piept mijn infuus wel maar dat komt wel goed. Pfff het is 16.00 uur, ik ben klaar. Niet te geloven dat de tijd snel en langzaam tegelijk kan gaan en ik ben doodop. Mijn lieve schat komt me halen, maakt thuis snel een klein hapje eten en om 21.00 uur lig ik in bed. 

De dagen erna ben ik geen cent waard. De misselijkheid is erger geworden en ik moet de anti-misselijkheid pillen gaan nemen.Pas op zaterdag voel ik me wat beter. Ik wandel dan ook 6 km, de dagen ervoor wandel ik in ieder geval 2,5 km en dat doet me goed.

Donderdag 4 februari 2021

Ik wordt gebeld door de verpleegkundig specialist. Bij het MDO (multi disciplinair overleg) ben ik wederom uitgebreid besproken. Het plan is nu om in lymfklier die ook oplichtte op een van de scans te markeren met een jodiumzaadje en deze te monitoren. De chirurg zou mij op dinsdagmorgen 9 februari daar nog even over bellen om het geheel nader toe te lichten.

Maandag 8 februari 2021

Ik heb een afspraak bij de dermatoloog om 9.30 uur. Maar  het weekend heeft het heel erg gesneeuwd en het is koud. In Zeeland zijn de wegen goed vrij gemaakt, er is ook minder sneeuw gevallen. Wij komen mooi op tijd aan. Bij de balie krijg ik te horen dat de arts niet uit Rotterdam kon komen, ze kwam de stad niet uit. Pech maar ik ben er nu toch en wil niet op een andere dag komen. Ik heb al een drukke week voor de boeg. De assistent was lichtelijk gestrest omdat hun hele planning om zeep was, maar heeft me bij een andere dermatoloog ingepland. Ik moest nog een half uurtje wachten, prima!

De arts onderzocht  mijn huid en schrijft een soort antibioticum voor. Verder bekijkt ze ook mijn moedervlekken (ik heb er heel veel) en besluit dat ik jaarlijks voor controle moet komen.

Dinsdag 9 februari 2021

Om 9.15 uur belde de chirurg met uitleg en de motivatie voor het plaatsen van het jodiumzaadje en de noodzaak dat het snel gebeurt. Vandaar dat het op woensdag om 9.00 zal plaatsvinden. Pfffff ok.

Om 12.45 meld ik me bij de dagbehandeling voor deel 2 van kuur 2. Eerst even de bloedcontrole. Alles ok, goede hb-waarde. Ik krijg nu alleen de Taxol met hoofdkoeling. Om 16.00 was ik nog de enige op de dagbehandeling en om 17.00 uur deed ik spreekwoordelijk het licht uit. Ik was helemaal kapot. Ook nu werd ik weer opgehaald door mijn lief. Thuisgekomen kreeg ik weer een heerlijke kleine maaltijd en om 21.00 uur lag ik weer in bed, totaal uitgeput met het idee dat ik ik morgen weer vroeg op moest.

Woensdag 10 februari 2021

We zijn er weer! Nu op afdeling Radiologie voor de echo en hopelijk gevolgd door de plaatsing van het jodiumzaadje. De radiologe kende ik nog van de eerste onderzoeken vóór de chemotherapie. Na een half uur had ze de klier niet gevonden, Ok, dat was een tegenvaller. Ik zou op donderdag nog even worden gebeld door de chirurg met de uitleg hierover. Pfffff opgepompt voor iets wat uiteindelijk niet gebeurde. ' s avonds was ik helemaal leeg en moe en ben om 20.30 naar bed gegaan. Donderdag weer vroeg op omdat de hulp komt.

Donderdag 11 februari 2021

Om 9.00 uur staat de hulp met mondkapje op voor de deur, heerlijk. Ons huis wordt weer even goed schoongemaakt. Om 11.30 belt de chirurg nog even. Ze legt me uit dat er nog geen man overboord is. Of de klier heeft al gereageerd op de chemo of de klier was toch al meegenomen tijdens de poortwachtersprocedure. Ook het litteken weefsel kan een rol spelen. Verder vertelt ze me dat ze een goede balans willen vinden tussen over-behandelen en onder-behandelen. Het liefste willen ze geen okseltoilet omdat er 30% kans is op lymfoedeem. Ze neigen nu naar bestraling na de chemokuur. Ik wil zelf ook liever geen okseltoilet. Maar over een maand komt er een MRI en kunnen we hopelijk zien welk effect de chemo heeft op de tumor.

Nu kan mijn vrije week beginnen. Ik voel mijn energie weer een beetje terugkomen en probeer elke dag te wandelen. Komende week ga ik een paar administratieve dingen regelen en wat mensen bellen.

Vrijdag 12 februari tot en met zondag 14 februari

Via de Corona-app krijg ik een bericht dat mijn telefoon op dinsdag 9 februari jl. in de buurt is geweest bij iemand die corona heeft. Nu komen er een paar krachttermen uit mijn mond, dit kan ik er niet bij hebben. Dus meteen een test aangevraagd. Ik kon op 14 februari terecht. Weer een ervaring rijker. Ik heb geen oog dicht gedaan, het werd me echt teveel. Midden in de nacht maar opgestaan om wat te eten en drinken en toen zag ik het bericht dat mijn uitslag bekend is. Na via Digid ingelogd te hebben kreeg ik het goede nieuws, geen Corona pfffffffff even op adem komen.

De rest van de week heb ik genoten van het vrij zijn! Op naar de volgende kuur!

 

1 reactie

Dag Punkertje,

in 2019 kreeg ik ook de diagnose borstkanker Her2 positief. Ik heb  dezelfde behandeling dan jij. (chemo opgestart met doelgerichte therapie) Ik had de laatste chemo op 31-08-2019 en de doelgerichte therapie gaat gewoon door. Nu al twee jaar alles onder controle, Geen enkele activiteit in de kanker cellen. Nu weet ik dat je behandelingen nooit moet vergelijken, maar ik wou je toch laten weten, dat het werkt. misschien dat je daar rustiger van wordt. Ook ik sport best veel. Lopen gaat helaas niet meer zo ver vanwege het aantasten van de zenuwen in mijn voeten, door de chemo, maar ik mountainbike veel. Een goede conditie is cruciaal bij het verwerken van al die medicijnen. Ook werk ik nog ongeveer 30 uur per week op de administratie. Dat is prima te doen. Ik wens je heel veel kracht en vooral alle geluk toe met de behandelingen.

Lieve groet VIT  (lees ook mijn blog)

 

Laatst bewerkt: 12/04/2021 - 12:57