Zenuwen...

6 weken ben ik chemoloos door het leven gegaan.. had ik even een adempauze, een zeer welkome adempauze. In deze pauze kreeg ik mijn smaak terug, werd mijn reuk minder overheersend, werden de tintellingen in mijn handen en voeten wat minder, kwam ik kilo’s aan en heb ik vooral geslapen. Want wat is mijn lijf moe door de afgelopen 7 maanden. 
En nu heb ik zenuwen... omdat maandag mijn pauze om is.. omdat ik naast de chemo aan iets nieuws begin: bestraling.. En ik ben niet goed in nieuwe dingen .. vooral niet als ze spannend zijn. Ik haat nieuwe dingen. Vooral best enge dingen. 
Dus heb zenuwen.. ben een beetje kortaf.. heb een knoop in mijn maag.. en ben er niet echt bij met mijn hoofd. 
Maar het moet.. heb geen keuze, dus maandag ga ik dit doen... alsof ik nooit iets anders heb gedaan. Zoals ik alles heb gedaan de afgelopen maanden... om na afloop als een blok in slaap te vallen door de spanning. 
Maar vanaf maandag kan ik wel zeggen: ‘Bestraling? Oooh, been there.. done that’.

4 reacties

Ja snap dat precies ook ik heb dat welgehad iets nieuws is altijd eng het mooie er an is dat het achteraf vaak meevalt . Moet je veel bestralingen. Heel veel succes.

Laatst bewerkt: 27/10/2019 - 08:25

Ik hoop dat deze keer ook. Mijn chemo's vond ik echt niet meevallen. Heb ze echt ondergaan. Vond de bijwerkingen heel hevig. Maar hopelijk valt dit mee. 

Laatst bewerkt: 27/10/2019 - 18:50

Sinds je kanker hebt is er een eereld vol nieuwe begrippen voor je opengegaan. Allemaal eng en onwenselijk en tegelijkertijd een strohalm waarmee je weer verder kan.

Er is altijd een keuze, alleen niet altijd de keuze waarmee je je bezig wil houden.

Sterkte met de bestralingen.

Laatst bewerkt: 27/10/2019 - 18:45

Er is inderdaad keuze, maar vaak keuzes tussen 2 kwaden. Als ik zeker wist dat de uitkomst goed zou zijn zou het misschien makkelijker zijn om aan te gaan. Maar zonder garanties Is het allemaal best pittig. 
en ik onderga het elke keer weer, maar soms is de eerste stap van iets nieuws alsof ik eerst een muur over moet. 

Laatst bewerkt: 27/10/2019 - 18:49