Twee gezichten van ziek zijn..

De twee gezichten van ziek zijn... niemand ziet van verre dat ik ziek ben. Heb geen been in het gips.. ik loop wel wat langzamer, maar niet anders, ik heb geen kaal hoofd en ben geen kilo’s aangekomen door de medicijnen. Ik ben eigenlijk dezelfde Marijn.. alleen dan met een spitser gezicht en een heel vermoeid uiterlijk. Alsof ik 5 nachten flink op stap ben geweest. Zo zie ik eruit en zo voel ik me vaak ook. 

Maar heb ook goede momenten. En dan geniet ik enorm.  Ik moet uitstapjes wel echt plannen, want dat slurpt veel energie.  Wat ik eerst als gewoonte deed is nu een uitdaging. Boodschappen.. met de hond wandelen.. winkelen.. maar ook bijvoorbeeld een keertje bowlen met de jongens ( zaterdagavond  heb ik dat 30 min volgehouden en toen kon ik niet meer van de pijn en vermoeidheid) . 

Een vriendin van me zei: ‘op de foto’s uit Londen zag ik het: je ogen straalden, maar de rest van je lijf oogde zo moe. ‘ 

6 weken geleden was mijn laatste chemokuur en voel ik me steeds beter.. minder tintellingen in de handen, mijn smaak is terug.. de geur is minder vervelend en mijn haar valt minder uit.. Het enige wat blijft is  continu tandpijn , pijn in de nek van de port-a-cath en de vermoeidheid. 

Dit laatste valt als een zware deken over me heen. Ineens... BAM... ben ik MOE! ECHT  ZO MOE! 

Zondagmorgen heb ik bijvoorbeeld tot 11 uur geslapen.. daarna ontbeten en zijn mijn mama en zus  gezellig bij me geweest. Ik ben, toen ze weg waren, op bed ( in de huiskamer) gaan liggen en daar lag ik, 4 uur later, nog steeds. 

Soms baal ik hier vreselijk van en andere momenten geef ik er maar aan toe. 

Ziek zijn heeft echt twee gezichten.. Helaas kun je het aan de buitenkant niet echt zien.. behalve dan mijn gezicht dat eruit ziet alsof ik 5 nachten heb gezopen.

2 reacties

Beste Marijn, heel goed dat je het opschrijf hier, ik herken het allemaal de diepte punten, de momenten van je slecht en moe voelen. En ja de mensen zien niet dat je ziek ben. Lees mijn blogs maar eens vooral de blog: kanker, chemo en noodlot en de blog: wat ziet je er goed uit.

Probeer dagelijks naar buiten te gaan Marijn een frisse neus daar knap je van op. Probeer wandelingetje te gaan maken. 

Probeer vooral positief te zijn en te blijven, voor jezelf en je omgeving. Ik weet heel goed waar ik over spreek ik ben door een hel gegaan.

Lieve groeten Frank 

Laatst bewerkt: 22/10/2019 - 12:49

Ik ben heel optimistisch van mezelf. En elke dag ga ik even de tuin in om met onze hond te spelen. Helaas kan ik miet met hem wandelen, want het is een weimaraner pup van 1 jaar en vreselijk sterk. Maar spelen in de tuin is heerlijk. 
daarnaast geniet ik van veel momenten! 
tis alleen nu dat mijnlijf even heel moe is. En daar geef ik maar even aan over. 
 

ik ga je blog zeker lezen! 
lieve groetjes

Laatst bewerkt: 22/10/2019 - 16:29