Helden!!

Het zijn helden! 

Helden zijn het.. 

Het verplegend personeel waar ik de afgelopen 9 maanden mee te maken heb. 

Of ik nu darmonderzoeken, scans, bloedonderzoek, chemo’s, rontgen of bestraling moet ondergaan. Allemaal zijn ze lief. Luisteren naar mijn gemopper of verdriet of mijn zenuwachtige geklets. 

En we lachen vooral veel af! 

Als je met je blote kont op een tafel moet kruipen om bestraald te worden kun je maar beter enorm hard met elkaar lachen. Maar door die lach heen zijn ze allemaal bezorgd en staat hun zorg voorop. 

Elke keer dat ik op de dagafdeling kom voor de chemo of op de bestralingsunit voel ik me geliefd en veilig. 

Daar ben ik ze dankbaar voor. 

Ik vroeg vorige week aan een van de verpleegkundigen net voor het bestralen: ‘jullie weten nooit hoe het afloopt met een patient. Is dat niet lastig?’ Ze zien de patiënten namelijk maar een gedeelte van de behandeling. Daarna gaat de patiënt weer verder. Opgelucht dat deze therapie voorbij is. 

Maar iedereen, die ik voor de laatste keer van de bestralingsafdeling zie weglopen, bedankt en knuffelt de verpleging. Juist omdat ze in zo’n spannende tijd er staan. 

 

Ik moet nog 9 keer. En met elke keer worden de bijwerkingen heviger, maar ik ga met een lach elke dag op en neer naar Genk, puur en alleen omdat het gewoon ‘gezellig’ is. 

En als ze dit voor mij doen, doen ze dat bij iedereen. Dag in dag uit. 

Dus voor mij zijn het helden.. 

Helden zijn het!

4 reacties

Als partner van...zomer eens! Het lijkt wel alsof deze oncologisch verpleegkundigen maar ook de oncologische medische ondersteuning , mensen zijn van een andere planeet! Wat een liefde, wat een betrokkenheid en wat een zorg en zorgvuldigheid verzorgde zij zelfs ook de meest lastige cliënten!

Laatst bewerkt: 20/11/2019 - 19:30

helemaal mee eens ,in 2017  kreeg ik borstkanker ,22 x bestraald ,borst besparend ,allemaal even lief en aardig ,en 2018 huidkanker ,zo waar ! een pluim voor al verzorgend personeel ........zelfs de spycholoog was een fijne man 

Laatst bewerkt: 20/11/2019 - 20:58