Voor alle winnaars, voor alle strijders

Kanker overwinnen. Dat impliceert dat je de strijd kan aangaan met kanker en het in je eigen handen ligt of de kanker verdwijnt of niet. 

Voor mijn gevoel kun je alleen maar  de strijd aangaan met jezelf. 

Je gaat de strijd aan met je angsten, onzekerheden met je woede, met je verdriet. de wereld zakt onder je voeten vandaan en je gaat de strijd aan dit weer op te bouwen.

Je strijd voor hoop en positiviteit. Je strijd voor liefde en geluk.

Ik heb ervoor gestreden dat de kanker zo min mogelijk aanwezig was in ons leven. Ik heb gestreden tegen de bijwerkingen van de  chemo, gestreden tegen de bestralingen. Gestreden tegen haarverlies.

 Ik moet nog de strijd aangaan met accepteren wat me is overkomen en accepteren dat dit bij me hoort. Accepteren dat dit me verandert heeft al zou ik zo graag willen zeggen van niet.  Ik ben nog aan het strijden met mijn fysieke herstel. Ik ben nog aan het strijden mijn toekomstplannen bij te stellen, aan te passen. Ik heb zeker niet iedere strijd gewonnen maar ik geef niet op.

 Je bent sterk, jij gaat dit winnen zegt men dan. Maar het enige waar ik sterk voor kan zijn is voor mijn gezin, mijn vrienden en mijn familie laten zien dat ik de pijn en emoties kan dragen. Sterk zijn voor mijn zoontje zodat hij naast een moeder met kanker, ook gewoon een moeder heeft. Ik voel me sterk omdat ik veel bewuster probeer te leven, dankbaarder ben voor wat ik wel heb en niet te veel bezig te zijn met wat ik niet heb. 

Ik heb voor mezelf gewonnen als ik na iedere keer vallen weer op sta. 

Ik voel me sterk als ik na een slapeloze nacht me niet uit het veld laat slaan, als ik na een huilbui weer kan lachen en als ik kijk naar mijn twee mannen kan ik sowieso de wereld aan.

Kanker wint of verliest niet. Dat is teveel eer voor de kanker.

Iedereen is een winnaar en kanker overleven is geluk bij een veel te groot ongeluk.

10 reacties

Jakkes, nee, kanker overwint of verliest niet. kanker doet wat het wil. Overleven is geluk hebben, langer leven is geluk hebben. Ik ben zoveel ouder dan jij, vind mezelf te jong, maar jou nog veel erger te jong. Ik gun je zo hard heel lang overleven XXX

Laatst bewerkt: 04/10/2020 - 19:04

Wat verwoord je dit prachtig. We zijn allemaal sterk, maar - misschien ook daardoor wel - vallen en tranen we soms. En worden we onzeker over wie we ook alweer waren of zijn. Het is een glibberige weg om onszelf steeds opnieuw te vinden. 

Veel sterkte op je padje! Liefs, Joke

Laatst bewerkt: 04/10/2020 - 19:28

jee ......prachtig en mooi verwoord 

en inderdaad er zijn geen winnaars en verliezers ,

ik wens je alle geluk van de wereld en een beetje meer xx

Laatst bewerkt: 04/10/2020 - 20:36

prachtig verwoord respect meid!!kanker neemt idd ons leven af zoals het was sterker nog vanaf dat je de diagnose kanker krijgt bepaalt kanker je leven want je krijgt behandelingen operatie,s etc dus wij moeten ons aanpassen aan de kanker en als we dan het geluk hebben dat te overleven is het idd met geestelijks/lichamelijke lidtekens en iedereen zegt idd dat je overwint maar das bullshit want we blijven elke dag van ons nieuwe leven afhankelijk van kanker want het zit in je systeem wanneer wordt het getriggerd en ontdekt,,,, in mijn geval zal ik er altijd last van houden want er is een belangrijke spier helemaal weggehaald en godsamme daar heb ik last van....

keigoed geschreven 

groet skippybal

Laatst bewerkt: 04/10/2020 - 21:33

Dank je wel ♥

Je zegt het goed; we moeten ons aanpassen aan de kanker. Maar ik denk, of ik wil ook heel erg mijn best doen om te denken, dat we alles eromheen in eigen hand hebben. Waarmee ik absoluut niet wil zeggen dat er niet geklaagd, gejankt en gezeurd mag worden. 

Maar soms voelt het wel heel krachtig om te voelen dat ik in ieder geval nog baas ben over mijn gedachtes. Lang niet altijd, want ik ben even in dat grote zwarte gat gevallen, maar ik heb wel vertrouwen dat dat weer komt ♥

Laatst bewerkt: 05/10/2020 - 09:52