Dankbrief aan de kanker

Hey kanker,

Het voelt heel dubbel om je te bedanken. 

Ik ga iets bedanken wat me niet alleen tot 'rock bottom' heeft gebracht maar ook nog een verdieping daaronder. Het heeft me een lijdensweg bezorgd: een hel op aarde.

Ik ga iets bedanken wat me kotsmisselijk gemaakt heeft, moe, slap en nog vermoeider. Ik ga iets bedanken wat me liters tranen, kilo's zorgen en meters ongemak bezorgd heeft.

Maar een van de mooiste dingen die jij me hebt kunnen geven is dat ik weer écht voel en op mezelf durf te vertrouwen. Ik ga niet meer als vanzelfsprekend mee in de waan van de dag en sta stil bij de waarde van het leven. Ik vraag me steeds af, wil ik dit echt en voelt dit goed. Je hebt me wakker geschud uit een sluimerstand waarin ik zat. Waarin mijn gevoel zat. Ik geniet nu zoveel intenser, ik zie zoveel meer.

Het leven is zo mooi en wie weet helaas sneller voorbij dan je denkt. 

Ik ben gegroeid als mens, ik ontdek nieuwe dingen en ik ga opzoek naar nieuwe dingen. Ik leer zoveel over mezelf en kan oude gewoontes langzaam los laten en er komen nieuwe, fijnere gewoontes voor in de plaats.

Ik leef veel meer in het hier en nu. Natuurlijk heb ik dromen en plannen en gelukkig maar. Ik wil alleen niet altijd maar bezig zijn met de toekomst, met altijd maar meer of vaker of beter.

Het gaat zoals het gaat, de planning in mijn hoofd leer ik loslaten. Als je tevreden bent dan heb je alles en niet andersom. 

In de meest heftige periode van mijn leven heb ik nogmaals gevoeld hoeveel pure liefde er in mijn omgeving zit. Hoe rijk ik ben met mijn vrienden en familie. 

Ik ben trots op mijn lichaam, ik zie nu vooral een lichaam wat een nieuw leven op deze wereld heeft gezet en een lichaam dat heeft moeten lijden maar uiteindelijk het toch maar weer geflikt heeft.

Een sterk lichaam waar ik alle vertrouwen in heb.  

Ik ga zeker niet zeggen dat ik blij ben dat je in mijn leven bent gekomen, want ik wens je verder nooit meer te zien.

Maar ik ga je wel gebruiken als een kans, een kans op een ander leven. Ik ben er nog niet en het gaat nog even duren, maar als het zover is dan ga je de boeken in als een irritante kennis die me stiekem een hoop heeft geleerd.

Liefs Mei

10 reacties

Heel herkenbaar. Ik gun natuurlijk niemand deze ziekte maar zeker wel de bewustwording en de verandering in mezelf die ik meegemaakt heb. Het leven is, ondanks dat de tumor er nog zit maar stabiel is, een stuk beter geworden. Vier het leven!

Laatst bewerkt: 24/11/2020 - 22:57

Heel erg mooi om te lezen en precies hoe ik het zelf ook verwoord. Natuurlijk wil en kies je hier niet voor. Natuurlijk wil je 'gewoon'  gezond zijn, onbevangen naar de toekomst kunnen kijken, met al zijn ups en downs, natuurlijk....

Maar wat je OOK krijgt is, zien hoeveel liefde er om je heen is, zien wat en wie er nu eigenlijk echt belangrijk is voor je, zien dat er zoveel moois aan het ontstaan is en al is ontstaan, zien hoe krachtig en mooi je zelf eigenlijk bent, zien wat je lichaam je ook heeft gegeven....je ziet!

En dat is zo mooi, ondanks alle verdriet. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en rugzak en redenen om boos, verdrietig, neerslachtig enz. te zijn, maar ik gun iedereen ook zo, het zien van het moois daartussen door.

Je kiest de ziekte niet, je kiest alleen hoe je ermee om gaat.

Veel kracht en liefde om de mooie momenten te kunnen blijven zien XX

 

Laatst bewerkt: 27/11/2020 - 10:27

Prachtig, dat maakt mij blij. Ik vind ook: ik heb kanker niet uitgenodigd, maar ik kan veel gemakkelijker beslissen wat belangrijk is in mijn leven. Veel dingen zijn eenvoudiger. Ik ben geen egoïst geworden maar voel juist meer de kracht van het geven en van het zijn. En zo is het leven mooier, kleurrijker en door een grote dankbaarheid verdiept.

Veel vreugde verder en liefs Loes

Laatst bewerkt: 13/12/2020 - 11:01