Over mij

Mijn (fictieve) naam is Soj Knil. (Goochel met de letters ben ik het toch echt. Getrouwd en  vader van vier kinderen. Onlangs december 2020 jl. 50 jaar geworden in grote onzekerheid!

15 maanden geleden kreeg ik plotseling hoofdpijn. Dit ging niet over. Zo erg dat ik naar de huisarts ben gegaan. Niet begrepen lichamelijke klachten was de eerste diagnose. Begeleiding vanuit de POH praktijk ondersteuner huisartsen heb ik in de arm genomen.

Na een actieve zoektocht én second upinion in een ander ziekenhuis is er op de MRI scan mét contrast een tumor van 3,5 cm doorsnede zichtbaar. Behandel voorstel is cranitomie (operatief), zoveel als mogelijk verwijderen van het tumorweefsel rechts achter occipitaal. Met zo veel mogelijk kwalitatief functie behoud. Na een geslaagde operatie is daarom niet al het tumorweefsel verwijderd!

Half december, 8! Weken na de operatie én in spanning  wachten, is er na een moeizame pathologische zoektocht in verschillende ziekenhuizen.  Waaronder één academisch de diagnose:

glioblastoom GBM (glioblastoom multi forme) 

Voorgestelde behandeling is 6 weken bestralen én chemo. Inmiddels ben ik de behandeling gestart op 28 december 2020 4 dagen na mijn 50e verjaardag!