Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen ( bron Bijbel)

Kuttekop die ik ben gooi ik hem toch, hetgeen grillige kringen trok in het opspattende water, hij die zijn billen brand moet op de blaren zitten ( gezegde) de bron moet vermeld worden zoals W Vermeend bemerkte. dass wir nicht gewusst haben ( bron onbekend). Pijn vermoeidheid, bezorgdheid en liefde zijn emoties die komen en gaan op willekeurige momenten zonder enige aankondiging, het overlijden van een kennis een iets te laat ontvangen berichtje en consequenties die daaraan vast zitten of ermee gepaard gaan. Een ongewenste confrontatie bij een begrafenis voor blijven is een moeilijke beslissing om te nemen en berichtje ontvangen waarvan tijd en tekst een wenkbrauw deed fronsen maakte dat ik die klote steen toch wierp. 61 jaar, 32 jaar getrouwd ben ik, de wijsheid is niet echt langs gekomen misschien hard voorbij gereden maar ik heb er niets van gemerkt. Wel weer een reden om te schrijven want van die plons kan ik even niet slapen. Dat de dood mij weinig angst inboezemt maakt het voor de ander niet makkelijker, mijn berusting in wat komen gaat is zo tegenstrijdig met haar gevoel en angst voor wat komt. Geduld hebben is niet mijn sterkste kant haar zorgzaamheid is te prijzen, ik hou van haar, maar die klote stenen maken me het wel eens moeilijk als ik mijn geduld koekjes heb verloren.

De kringen zijn weg het water weer stil,
ik hou van jou, is wat ik zeggen wil.
Ons leven gelukkig een leven lang,
Blijf doorgaan met leven en wees niet bang.
Hou van het leven en hou van je kind,
zoek naar de zin van't leven ik hoop dat je't vind.


2 reacties

Ron, ja zo duidelijk maar die ander die wij het verdriet niet aan doen vergeet dat niet maar die ziekte van de duivel is de schuldige ook ik vraag me weleens af waar is onze God nu .

Laatst bewerkt: 14/02/2018 - 09:30
Hallo Arthur,

Ook ik vraag me weleens af waar is onze God nu schreef je in de reactie hie boven.

Dat dit moest leven onder lotgenoten bracht mij ertoe een discussie te starten over dit onderwerp. 
Je kunt het lezen onder de naam: "Ik geloofde in een god van liefde maar kreeg toch kanker". Jammer genoeg werd dit te letterlijk opgevat als mijn persoonlijke mening, terwijl het mijn bedoeling was een discussie uit te lokken en zodoende elkaar te kunnen steunen.
Ik wens je het allerbeste Marenov. 
Laatst bewerkt: 12/03/2018 - 15:06