(kut)katheter

hallo,

gisteren beroerde dag gehad, niet lekker, hoop gezeik overdag:o)) letterlijk en figuurlijk!
was de dag ervoor maar eens gestopt met de tramal, hoelang kun je die blijven slikken hè, uit ervaring weet ik best wel lang ;o)) maar je moet er toch een keer vanaf, een wijntje en of bonbonnetje op zijn tijd is ook altijd wel lekker nietwaar?
gisteren dus, 's middags aandrang om te plassen, ik naar de wc en noppes! kut! niet weer! maar wel dus!
nou had ik wel weinig gedronken dus ik dacht laten we er eens wat in gieten :o)) en dat werkte. het plassen was net een waterval daarna, 's avonds voelde ik me wel beroerder worden maar ik dacht zo van misschien iets met de tramalstopperij! ontwenningsverschijnselen :o))
ik ging laat naar bed en kon niet echt goed in slaap komen, een beetje op en af weg soezen. wel lekker liggen, ik doe niet anders de laatste dagen, en om een uur of 4 maar weer eens naar de wc met een erg volle blaas.
dat kwam er in horten en stoten uit en toen ik klaar was en eens naar beneden keek zag ik toch weer een duidelijk bloederig residu in de pot, ik van oke! schijnt te mogen tot 2 weken na, maar toch het moet een keer stoppen, terug in bed begon het pas goed een blaaskramp van jewelste, pfffff
had ik al eens eerder gehad, in het verleden, door een paar dagen slecht drinken maar nu begon ik mezelf toch wel zielig te vinden en zorgen te maken. dit gebeurt dan ook altijd 's nachts hé.
toch in slaap gevallen en om een uur of 8 wakker van de wekker, antibiotica pil er in en toch maar weer eens naar bed om lekker uit te slapen tot een uur of 11.
voelde me toen redelijk goed en weinig klachten, alleen wat vage op de achtergrond (waardoor je jezelf gaat afvragen moet ik nu gaan bellen of niet, het is tenslotte al 11 uur geweest en de klachten zijn erg vaag!)
besloten om het toch maar even af te wachten. weer op de bank viel ik weer in slaap en werd om een uur 3 wakker, ik weer eens naar de wc en ja hoor, weer een bloederig spoor getrokken.
toen toch maar huisarts gebeld en ik kon gelijk komen.
dan krijg je daar natuurlijk altijd de onvermijdelijke zorgvraag, waarom komt u nu en wat verwacht u van mij! alsof je daar voor je lol komt! maar goed, ikmijn verhaal verteld, al week antibiotica, voel me nog steeds niet goed, val af, weinig eetlust, slaap veel en bloederige eindspurts bij het plassen, blaaskrampen en nee geen temperatuur verhoging.
besloten in overleg tot nog even aankijken en ondertussen bloedprikken en urinecontrole in ziekenhuis en dan vrijdagmorgen weer op huisartsbezoek om te evalueren.ik krijg al een antibioticum die bijna alles dood behalve mij dan.
en toen, dat vond ik wel een goeie, waar ik zelf nog niet aan gedacht had, de vraag hoe het was gegaan met het inbrengen van de katheter? kon ik geen antwoord opgeven want dat was gebeurt na mijn premedicatie, ruggenprik en iv krijgen van medicijnen op de verkoeverkamer. ik kan me er weinig van herinneren! ze kunnen namelijk bij te hard doorduwen, omdat het inbrengen niet goed lukt, een soort van fausse route creëren (in het nederlands: verkeerde route, dus als ze door de urinebuis heen prikken) of een beschadiging veroorzaken waardoor infecties dus ook moeilijker te bestrijden zijn en eventuele bloedingen en pijn langer kunnen bestaan.
maar goed, richting ziekenhuis, bloed prikken!
zit me daar toch een zure muts, zou een goeie SS'er geweest zijn, achter de balie bij het lab.
eerste wat ze er uit blafte zonder me aan te kijken, "legitimatie" ik nog van alstublieft, en nog een keer alstublieft want ze reageerde daar dus helemaal niet op en zonder op te kijken, lijkt me redelijk normaal op zo'n moment, dat zei ik! ik nog oh, niet verstaan maar ze ging gewoon door met haar werk, heel erg planetree! waar dit ziekenhuis zich aan gecommiteerd heeft!
volgens mij moet ze nog voor een herhalingscursus binnenkort en is het allemaal een beetje
weggezakt ;o((
afijn bloed geprikt en op naar huis om mijn plek op de bank weer in te nemen, moet binnenkort maar aan de antistolling ;o))
ook nu weer, 's avonds erger dan 's morgens, beroerder aan het worden, gevoel lijkt op griep zonder koorts en hoesten!

voor straks allemaal een goede slaap en morgen gezond weer op ;o)
roel

6 reacties

Off to bed now! 
Slaap, drink, en plas ze (plas! Niet niet dat rooje goedje..)
SS-ers, die zitten hier ook.. (Vandaar n ziekenhuis ver weg van hier..;) 
Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51

Hee Roel,

De - het viel allemaal erg mee- blues is naar de achtergrond geraakt begrijp ik? Logisch! Al die rotzooi in en aan je lijf.  "Pijn is fijn" zal op het moment ook wel niet echt van toepassing zijn... Zeik nog maar even lekker hoor! 

Ps. Je taart was heerlijk.

Laatst bewerkt: 29/06/2017 - 19:51