De orkaan

Kapteins log, 24-06:
Om 10:00 picc-lijn laten plaatsen, iets teveel druk op de borst, ze hadden het lijntje iets te lang gelaten, dus even bij-trimmen moesten we. Daarna om 10:30 op de afdeling melden, B2-oost, om daar mijn plekje in te nemen voor minimaal 6 weken. Dacht ik.
Na de bloedafname, gebeurde er namelijk niks meer, terwijl er nog 3 medicijnen op de planning stonden. Die hadden ze doorgeschoven naar 26-06 omdat ik dan ook pas aan de ATG (konijnen eiwit) zou beginnen. Ik vroeg nog even door naar de Prednison 100mg die ik dan de 25ste zou moeten in nemen, maar dat zou in pil vorm zijn.
Dus na mijn statement van "ik word nu 2 extra dagen opgenomen voor 1 uur werk en wat pilletjes" ging de zuster even met de zaal-arts overleggen en kwam ze terug met het nieuws dat als mijn hoofdbehandelaar mijn gesproken had ik nog wel even naar huis mocht.

Kapteins log, 26-06:
Dit konijn was niet lief. Naar mijn gevoel heeft dit schip zijn leven te danken aan het kundige personeel UMCU. Ik was er nog treurig om dat er een konijntje voor mij werd opgeofferd maar die heeft zijn wraak nu wel gehad.

Kapteins log, 27-06:
Na gisteren is het mij wel duidelijk dat dit niet even een stormpje is. Dit is een fucking orkaan. Dit schip dat piept en dat kraakt aan alle kanten. De zeilen zijn gescheurd en de ankers onbreken. Geen trots boegbeeld meer, die is ook ergens gaan de weg verloren gegaan. En tja, kanonnen heb je niks aan tegen een storm. Soms vuur ik nog eens een salvo af, om aan de armada te signaleren dat ik er nog ben. Ergens denk ik dat ze dat wel prettig vinden.

Kapteins log, 28-06:
Het schip is weer wat vlot getrokken, alhoewel de zee kolkt en de lucht rusteloos is begin ik voorzichtig wat reparaties uit te voeren maar waar is mijn energie?

Kapteins log, 29-06:
Laatste dag ATG, en, vanwege versoepelingen spontaan even 2 1/2 dag verlof, naar huis. Hoog tijd voor dit schip om even in de oog van het orkaan wat upgrades uit te voeren, want, zoals geheel volgens planning, loopt alles anders. Plechtig beloofd om op 02-07 mij voor 20:00 weer te melden op bij de opname.

Kapteins log, 30-06:
Nu in het oog van de orkaan. hoog tijd om wat ballast overboord te gooien, wil dit schip deze meters hoge golven gaan overwinnen in plaats van opgezwolgen worden. Maar waar gaan we voor? Eerst maar verstand, die hadden we mijlen terug al overboord moeten gooien, maar goed, komt tijd komt raad zeg ik dan maar ;-)
Het tweede wat ik overboord gooi is kennis. kennis help mij hier niet, het is dood bagage in het hol van mijn schip. Iets wat altijd heel zwaar voor mij woog, maar kennis is niet uniek op deze wereld, alles wat ik weet, kan een ander weten, en opnieuw geleerd worden. Dus geen gezeik lex, overboord met die hap! De belangrijkste dingen draag ik wel met me mee, de "in goud gegoten momenten" en "diamantjes die onder zeer hoge druk" onstaan zijn. Dit is uniek aan mij, dit hou ik vast.

Kapteins log, 01-07:
Alle goudstaven en diamantjes nog maar even bekeken. Schitterend.

kapteins log, 02-07:
Vandaag moet het schip weer de storm in, we kunnen niet langer in luwte blijven hangen. Maar dit schip heeft tegenzin. Dit schip weet zo'n beetje wat gaat komen. Maar als trotse schipper, pak ik mijn roer. De dood of de gladiolen. Alle lekkages zijn verholpen, alle ballast overboord. De zeilen zijn gerepareerd en ankers heb ik toch geen flikker aan waar ik heen ga. Deze orkaan houd zich niet tegen. Ik schiet nog maar een salvo af, zodat ze weten dat ik er nog ben. Er klinken een paar knallen terug, maar overtuigend klinkt het niet, kan het ze niet kwalijk nemen, dit is een verradelijke storm.

Kapteins log, 03-07:
Het schipperen van ballast lijkt geholpen te hebben, tot nu toe weinig last van de golven. we lijken goede vaart te maken, maar de barrometer geeft aan dat het ergste nog moet komen. Ik heb vandaag de touwen maar even in het pek gezet, voor het geval ze me proberen te enteren, op dit soort kantelpunten word ik altijd erg wantrouwig en verwacht ik verraad van alle kanten. ik vuur nog maar een salvo af, weer wat kannonskogels minder als ballast.

Kapteins log, 04-07:
Een kaptein op een emotionele Dexa brein, is niet fijn.
Het begint weer te piepen en te kraken zo langzaam aan.
Hopen dat de reparaties het houden.

 

(PS. JA ik post gewoon een hele album, gewoon alles luisteren, oke?)

 

5 reacties

O jee lieve Alex,

Ben bang dat ik wel weet in wat voor / welke orkaanstorm je terecht bent gekomen...
Ik wil heel veel meer zeggen, maar ??

Hou vol goeie, hou vol! 

Liefs xx Hebe

Laatst bewerkt: 04/07/2021 - 21:24

Pink Floyd. Man, jij hebt smaak! Lang geleden dat ik die gehoord heb, zal hem meteen bij de favorieten in Spotify zetten. Mijn broer had die vroeger op langspeelplaat en als er dan niemand thuis was, zette ik de Bose boxen van mijn ouders op standje 10, zodat de ramen meedansten. En dan met gesloten ogen in vervoering raken. 

Grijp de mast Captain, bind je vast, sluit je ogen, luister naar Pink Floyd, laat je schip je leiden, heb vertrouwen in haar!

Laatst bewerkt: 04/07/2021 - 21:49

Hoi rammelaar , schipper op de woeste wateren, to go where never sombody has gone before, zoiets is het dus. Maar als alles klaar is doe je het dan op zijn konijntjes?

Sterkte Alex en hoop dat het snel wat minder, maar beter word.

Laatst bewerkt: 04/07/2021 - 22:37

Hoi Alex,

We hebben al heel lang niets meer van je gehoord na je zware storm. Hoop dat het een beetje met je gaat?

Misschien tot horens

Lieve groet monique

Laatst bewerkt: 10/08/2021 - 21:36