waar zijn we gebleven?

Hoppa een nieuwe episode toe gevoegd aan het verhaal. Overvallen door 4 zware Epileptische aanvallen. Deze worden veroorzaakt door een litteken en of deuk aan de voorkant van mijn hoofd. Dit is te wijten aan de behandeling die wordt uitgevoerd door de behandelende oncoloog, die zoals ze zelf zegt het protocol volgt. Het protocol volgen? Dit is gebaseerd op een palliatieve behandeling, ik kreeg immers te horen dat ik nog maar 3 tot 4 maanden te leven had. Kreeg ook achteraf te horen dat de chemo niet voorbij de nek kwam, dit houd in dat de chemo een eventueel gezwel in het hoofd niet kan bereiken. Bij binnenkomst in het ziekenhuis is er nooit een MRI gemaakt, dus toen ik mijn eerste epileptische aanval kreeg zat er een (paas ei) deze werd vlak voor passen ontdekt van 2 en een halve centimeter in mijn voorhoofd. 9 maanden geen aanval gehad, maar na een driftige schep partij in de tuin, moest nog even wat af maken, kreeg ik de aanvallen. Heb eerder de neuroloog aangeklaagd omdat deze alleen in overleg met mijn vrouw een behandeling starten en dit verkeerd afliep en nu twijfel ik om weer een aanklacht in te dienen tegen de procedure die het ziekenhuis hanteert. Ik worstel wel met deze stelling omdat ik eigenlijk niet zit te wachten op weer een procedure.

Stop nu even met schrijven en ga straks weer verder met mijn verhaal.

 

 

 

 

5 reacties

Wij (mijn vrouw is vorig jaar behandeld voor borstkanker incl. Chemotherapie) hebben ook zeer goede ervaringen met vasten. Na onderzoek mijnerzijds ( o.a. dr. Longo) heeft mijn vrouw na de eerste twee behandelingen zonder vasten besloten te vasten. Ze vastte 48 uur voor de chemotherapie , de dag van en 24 uur na de chemotherapie. Wat een verschil qua bijwerkingen zeg! Ze kon gewoon weer de 10 kilometer a 6 km per uur wandelen! Geen botpijn meer, geen slap gevoel, etc. Of het voor de kanker zelf geholpen heeft weten we niet. Er was na alle behandelingen nog wel 40% van de tumor over maar die was graad 1. Of dat door het vasten kwam weten we niet maar ik weet wel dat chemotherapie wat minder goed werkt op graad 1 tumor.

Overigens viel mijn vrouw niet veel af door die 4 dagen vasten rond de chemotherapie en ook niet tijdens het vasten en de bestralingen. De verpleegkundigen op de dagbehandeling waren zeer verbaasd over haar fitheid tijdens de toch vrij zware chemotherapie.

Wij hebben nu het vasten samen opgepakt als deel van ons leven. We vasten beide op de IF manier waarbij we 18 uur per dag niets eten en gedurende een eetraam van 6 uur lunchen en dineren. Op maandag vasten we 24 uur. Ik moest iets afvallen en ben bijna op mijn goede gewicht en ook mijn bloeddruk, insuline niveau in mijn bloed zijn perfect sinds ik vast. Mijn vrouw doet het omdat uit studies is gebleken dat de kans op terugkeer van borstkanker verkleind wordt als zij minimaal 13 uur vast.

Ben benieuwd wat jouw ervaringen zijn!

Laatst bewerkt: 07/11/2019 - 14:25

Hoi die Kees1965,

Het vasten werkt bij mij heel goed met de zelfde resultaten als bij je vrouw. Wel heb ik de indruk dat er meer studie wordt gedaan naar borstkanker dan naar slokdarm kanker met uitzaaiing. Ik had maar 3 tot 4 maanden te leven en zo hebben ze me geprobeerd te behandelen. Voor wat betreft het vasten doe ik het iets anders, meer op gevoel en niet zo strak als jullie. Ik doe het nu al bijna 2 en een half jaar en merk dat de motivatie af en toe weg valt. Ik geloof meer in het uithongeren van de tumor en de mijne is eiwit gevoelig. Ik vast zoveel mogelijk 16 uur maar ga ook wel eens het boekje te buiten. Wat wel belangrijk is dat het alleen in combinatie met de chemo werkt en als ik eet bestaat mijn maaltijd vooral uit groenten en erwten. Niet zo veel aardappelen en pasta en rijst. We wachten nu de volgende CT scan af ( die wordt waarschijnlijk door sinterklaas of de kerstman gedaan)  want die moet uitsluitsel geven  over de laatste uitzaaiing . Kom hier zeker op terug. 

Hou het wel luchtig want borstkanker is op dit moment goed te behandelen en we maken steeds grotere sprongen.

www.kankergenezen.nl / bedankt voor de tip controle c/controle v 

Laatst bewerkt: 11/11/2019 - 13:00

Verbaasd vraag ik me af waarom je bij die arts blijft is er geen academisch ziekenhuis bij je in de buurt en dan wel naar De specialist vragen geen lulletje lampekatoen.

Laatst bewerkt: 07/11/2019 - 14:30

Hoi Rono412,

Heb er twee in de buurt, heb zelf academisch gewerkt. Altijd artsen mogen ondersteunen maar als puntje bij paaltje kwam, bleef je de genen zonder academische ervaring. Maar mijn oncoloog komt uit het AVL en steekt haar nek uit want ik was al drie keer uitbehandeld, heb haar moeten wijzen op haar zorg plicht. Veel mensen weten dat ook niet. 

Laatst bewerkt: 11/11/2019 - 12:31