16 oktober 2019 "kom maar op"

Wat kun je je toch nietig voelen.
Net cystoscopie gehad voor iets wat ze met mri voor darmkanker hadden ontdekt.
Er blijkt een goedaardige (ze verwacht goedaardig) tumor aan mijn urinebuis te zitten, achter mijn schaambot.
Toen uroloog de mri beelden liet zien werd het voor mij wel duidelijk dat de pijn waar ik het afgelopen weekend nog van buiten bewustzijn van raakte wel hier vandaan kan komen.
Vlgs uroloog was dat mogelijk. Het is echter vrij zeldzaam een gezwel daar. Met scopie via plasbuis blaas en urinebuis bekeken. Dit zag er verder goed uit.

Bij geen toenemende klachten wil ze over 1/2 jaar opnieuw mri.
Bij opnieuw veel pijnklachten eerder aan bel trekken. Het kan verwijderd worden maar is risicovolle operatie (die via vagina gedaan wordt) met kans op zenuwbeschadiging sluitspier en plasfuncties.
Eerst de darmoperatie.

Het nummer Kom maar op van Marco Borsato geeft weer hoe ik me nu voel. 

Kom maar op, ik heb al zoveel overwonnen, ook dit gaat me lukken!

6 reacties

Wat heb je al veel tegenslagen in je leven gehad Angela. En het houdt nog niet op. Hoop dat de risicovolle operatie aan de urineleider jou bespaard blijft. En dat de darmoperatie goed mag verlopen met hopelijk een gunstige uitslag.

Lieve groet Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 20/10/2019 - 01:01

Dank je wel Dasje. Ik kan van jou 1 bericht/blog vinden klopt dat? Ik ben nog nieuw hier.

 

Laatst bewerkt: 20/10/2019 - 10:54

Hallo Angela,

Ik heb net al je blogberichten gelezen en wat herken ik veel! Die eerste tijd is zo’n rottijd, met alle onzekerheden. Je hele leven overhoop en geen idee hoe het verder gaat en of je de brokken nog ooit bij elkaar krijgt. Dat kost tijd en energie, waardoor werken (ook in mijn geval) op zijn minst een enorme uitdaging is. Ik zou zeggen, geef er lekker aan toe. Je bent ziek, het mag! En je hebt alle energie en fitheid nodig voor de rest van de behandeling. 

Ik hoop met je mee dat de behandeling bij een operatie blijft. En een darmoperatie is zeker een zware operatie, maar zowel mijn man als ik hebben hem gehad. Bij ons allebei zonder complicaties (ik heb wel een stoma dus naadlekkage was niet aan de orde, dat scheelt). 

Heel veel sterkte, ik blijf je berichten volgen.

Miranda X

Laatst bewerkt: 20/10/2019 - 12:27

Miep66

Dank je wel. Heb je veel pijn na de operatie gehad? Ik begreep al wel dat ik geen epiduraal kreeg, gewoon pijnstillers via infuus of pillen

Laatst bewerkt: 20/10/2019 - 19:44

Het is niet pijnloos, zeker de eerste dagen. Maar met de pijnstillers, Paracetamol en Oxycodon, is het prima te doen. Het is vooral lastig, je kunt niet even gaan zitten of gaan staan, alles kost tijd en moeite. Of op je zij liggen en de eerste weken draaien in bed, dat is allemaal lastig. Maar door wel zoveel mogelijk te bewegen gaat het snel beter.

Laatst bewerkt: 20/10/2019 - 21:25