En ook dit middel werkt niet dus over op de chemotablet

Zo en weer verder. Begonnen met de everolumus met exemestane. Goed ziek van geworden in het begin, daarna ging het goed. Als dit maar zijn werk gaat doen ben ik tevreden. Na een maand op controle en ik kon door met de tabletten. Een voorzichtige blijdschap. Waarom voorzichtig, ik voel allemaal klieren in mijn hals, meestal is dit niet het goede teken. Maar de dokter vertrouwde erop en zei dat ik de boel wel in de gaten moest houden. Wij lekker op vakantie. Heerlijk zon, zee en strand. Op een bepaald moment dacht ik, laat ik eens gaan kijken wat mijn leverwaarden eigenlijk in mijn bloed zijn.  Ik kan inloggen en zo zie ik de laboratorium waarden. En mijn oog valt meteen op de tumormarker. Ik schrik me kapot! De ca 15.3 is 2398! Normaalwaarden zijn kleiner dan 30. Oeps die had ik niet zien aankomen. Ik heb meteen mijn oncoloog een mail gestuurd wat we moeten doen, ik kom namelijk bij een vervangend arts omdat zij vakantie heeft. Meteen bloedprikken als ik terug ben en als de tumormarker hoger is dan een afspraak maken bij haar op het spreekuur. Zo gezegd zo gedaan. Inderdaad de tumormarker was meer gestegen nu richting de 3000. en de scan laat toename zien van de lymfeklieren, botten waren gelijk en in de lever zitten 2 uitzaaiingen die zijn dubbel zo groot geworden. Toch merk je dat je je lichaam kent. Ik heb veel pijn in mijn hals en ben wat korter van adem. 

Wat een teleurstelling, weer een behandel mogelijkheid van mijn lijstje af. Dus heel wat tranen gelaten maar nu weer hup de schouders eronder. Ik ga beginnen met chemotabletten, die worden bezorgd door het ziekenhuis in verband met corona. Ook is er bloed geprikt om te kijken hoe de dosering moet zijn. Dit is zodat ik minder of geen last zal krijgen van de bijwerkingen. Als ik nu denk hoe lang heb ik nog? 4 jaar? korter of langer? Het antwoord blijft hetzelfde: ik weet het niet, weet jij het? Dus.......................... we gaan er weer tegenaan, we blijven adem halen en genieten van het leven. Met alle beperkingen die we hebben. We gaan niet kniezen wat we niet kunnen maar we genieten van datgene wat we wel kunnen.

Dikke kus aan jullie allemaal.

11 reacties

Wat een teleurstelling, je zag hem niet aankomen. Dan schrik je en verdriet, tranen ze mogen er zeker zijn. Het is niet niks als behandelingen niet werken. 

Lieve Pasje zoveel respect voor jou. Vallen opstaan en weer doorgaan. Loop jezelf niet voorbij neem je tijd.

Ik hoop heel hard dat de chemo zijn werk wel doet en die vervelende klieren zich neergeven of verdwijnen.

Sterkte, liefs en een dikke knuffel Xxxx Denk aan je😘

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 15:46

Wat een klap kreeg je weer te verwerken, Pasje. Echt heel verdrietig.
Maar jou krijgen ze niet klein. Voor de zoveelste keer toon jij jouw enorme veerkracht. Geweldig vind ik dat, echt indrukwekkend.
En nou moeten de chemopillen die kanker maar eens een enorme oplawaai gaan geven. En de bijwerken moeten maar eens enorm meevallen. Je hebt nou wel genoeg slecht nieuws gehad. 

Sterkte en warme groet,

Hanneke

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 15:57

Ook namens mij een stevige knuffel en heel erg veel sterkte

en kracht toegewenst!!

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 16:47

Wat een kracht,  een dikke knuffel die je dik verdiend. Positief weer zoals altijd. Dikke poen en in gedachten strijden we met je mee. 😘😘

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 17:54

Lieve Pasje, wat een heftig en verontrustend nieuws. BAH!! Zo onverwacht en toch aangevoeld omdat je je lichaam kent. Het is onvoorstelbaar hoe snel jij in staat bent je weer te herpakken en 'ervoor te gaan'. Je laat je pijn en verdriet toe, maar vooral niet te lang. Kniezen heeft geen zin en brengt je niet verder. Dat zijn jouw woorden en is jouw motto. Diep respect dat je dat ook werkelijk handjes en voetjes kunt geven. 

Wens je zeer de power die je hebt te kunnen gebruiken die verrekte kanker nu eens een flinke oplawaai te verkopen. Meer dan genoeg narigheid gehad; het tij moet nu maar eens keren. Zoals velen heb ook jij dat zo zeer heel dik verdiend! Ik duim ervoor en wens je HOUD PAAL!! 

Knuffels Hebe xxxx

Laatst bewerkt: 18/03/2020 - 19:45

Lieve Pascal, dat verwacht je echt niet! Het is een ziekte die ons alle kanten opstuurt zeg!  Ik wil je heel veel kracht sturen

liefs Jo 😘🍀🍀🍀🕯🕯🕯

Laatst bewerkt: 19/03/2020 - 21:22

Och lieverd. Omdat we ook persoonlijke berichtjes naar elkaar sturen, kende ik je verhaaltje al. Dit nare berichtje. Maar ook de nare berichten van onze andere vriendinnen. Ik schrijf geen lotgenoot meer. Maar heel bewust vriendinnen. Iedereen mag lezen dat het niet alleen klote berichtjes zijn op kanker.nl. Maar dat het ook heel mooie, waardevolle vriendschappen op kan leveren. En daar ben jij er eentje van lief vrouwke. Dikke knuffel van mij.

Laatst bewerkt: 21/03/2020 - 19:45

Lieve Pasje,

Woorden schieten tekort als ik dit verhaal lees! Ik zit pas een paar dagen op deze site met een blog omdat ik sinds kort weet dat ik borstkanker heb. Wat een vechtster ben jij! Wat een kracht! En wat een bewondering heb ik voor jou!

Ik wens je heel erg veel kracht toe! ik ga je blog volgen.

Liefs met een knuffel,  Q-Emma

Laatst bewerkt: 21/03/2020 - 20:54