Dag 8 De blaasontsteking

Het is vandaag weer vrijdag. Exact een week geleden begonnen ze met de operatie. Het drain zakje verwijder ik. Na een paar dagen ziet dat er niet fris meer uit en de wond irriteert door het vocht. Na het douchen en drogen wordt dat beter en de rest van de dag heb ik geen lekkage en irritatie meer. De overige oorlogswonden van de operatie steken en jeuken wat. Sommige hechtingen laten al los. Maar niets springt open. Het is wat rood van kleur maar ik ben tevreden. Toch nog iets dat goed gaat.:)

Sinds vanmorgen irriteerde de katheter. Het zit niet goed, steekt, doet pijn. Meer dan de dagen ervoor. Gedurende de dag wordt dit erger. In de middag veel pijn en branden/steken. De urine is troebel. Het weekeind staat voor de deur. Snel de dokter gebeld en die wil de urine nog wel onderzoeken. Aldus: Leucas++ en Nitriet pos. Een blaasontsteking dus. Helaas wil de huisarts geen antibiotica voorschrijven. Ga maar vragen bij de uroloog want daar mag ik me niet mee bemoeien nu. Ziekenhuis gebeld om half 5 smiddags: Recept wordt gestuurd na overleg intern. En zowaar. Binnen een half uur heb ik mijn antibiotica. Valt niet tegen op een late vrijdagmiddag. Valt wel tegen van de huisarts dat hij zich zo terugtrekt. En ook nog zegt: bij een katheter vindt je altijd wel bacteriegroei. De rest van de dag voel ik mij ziek en geen enkele pijnstiller helpt meer. Dus toch weer aan de oxycodon. Dat helpt iets. Mijn buik zet gedurende de avond nog meer op. ik ben ruim 5 kg zwaarder dan voor de operatie. Het voelt als een dikke ballon en steekt en brand wat op sommige plekken.

Snachts om 2 uur, na 3 uur slaap weer wakker en 2e pil antibiotica ingenomen, eigenlijk mag dat nog niet want de 12 uur zijn nog niet om. Om 6 uur snachts is de katheterzak weer vol en je wordt vanzelf wakker. In deze nacht opnieuw bijna 2,5 liter urine kwijtgeraakt en iets meer dan 2 kg minder in gewicht. Ik ben smorgens nog maar 3 kg zwaarder dan voor de operatie. 

Slapen met een katheter is trouwens lastig. Op de een of andere manier heb je constant last van de slangen. En na een tijdje loopt de boel niet lekker meer door. Soms draait er een deel van de slang en wordt alles afgeknepen. Maar als het niet doorloopt wordt je vanzelf wakker van de steken in de blaas.

Mijn gewicht varieert nu sinds de operatie in een plus van tussen de 4 en 6 kilo.