Dag 6 De nieuwe hechting

Woensdag. Om 7 uur wakker. De nacht ging best goed. Slechts 1 keer eruit omdat de katheter niet doorliep naar de nachtzak. De slang zat dubbel zag ik. Je wordt echt vanzelf wakker. Het steekt en doet dan pijn.

Na het opstaan erg moe. En hoesten wordt erger, inclusief niesen. Beiden doen pijn. Halverwege de ochtend het ziekenhuis gebeld. Door de druk op mijn buik is de grote opening rechts op 2 plekken gaan lekken. Ik voelde dat mijn t shirt nat werd. Een speciaal daarvoor meegegeven drain-katheterzakje moet ik er overheen plakken. Dat lukt. Ziet er niet uit. Dat ding is ca 20 cm lang met een aftaptuutje onderin. 

Ik heb sinds het eind van de ochtend spontaan in mijn kruis een oedeem vorming op een plek waar je dat niet wil hebben. Wat wordt dat dik en opgezwollen. Mogelijk door het hoesten, geen idee. Het zou er bij horen en vaker ontstaan is me verteld. Het voelt niet erg fijn aan. En lopen is ook lastig. Ik voel me vandaag echt ziek. Veel gelegen en wat gezeten. We maken een afspraak met de huisarts waar we tegen half 3 aankomen. 

De dokter heeft een nieuwe hechtingen in de buik gezet omdat hechtpleisters die ze probeerde te plakken weer losschoten. Er waren inmiddels 2 hechtingen los geschoten en de wond stond open. Best wat pijnlijk hechtingen maken zonder verdoving.  Ontstekingswaarde en hemochlobine waardes zijn goed. Codeine meegekregen tegen de hoest. 

Ik voel me behoorlijk minder fit dan de dinsdag. Een flinke duik terug dus.  De oedeem doet soms pijn. Ondanks dat blijft het overgewicht rond de 4 kg.  Zitten is lastig maar lopen ook. Zelfs in bed ligt het niet fijn. Ik prop een handdoek in mijn onderbroek. Misschien helpt die druk wat tegen het oedeem.  Ik ga tegen 23 uur slapen en ondanks dat ik rond 2 uur wakker wordt en de katheter leeg slaap ik door tot 4 uur in de ochtend.