dag 4 De eerste dag thuis

Vandaag is het maandag. De eerste echte dag thuis. Ondanks de pijn soms werken de pillen prima. 

De eerste nacht in je eigen bed en weer thuis is wat je toch altijd zou willen na een ziekenhuis opname. De rust en het donker om je heen is heerlijk. Maar tegen 5 uur ben ik toch klaar wakker en ga er uit. Ik heb vannacht last gehad van de katheter slang en  het irriteert. Nu blijkt dat het dekbed op de slang en zak is gevallen en er daardoor dus druk is die je liever niet hebt. De katheter zit best vol met bijna 1,5 liter. 

De trap af naar beneden en aankleden en dan... Aan tafel zitten en wat kranten lezen. Brood eten en een beker thee. Zitten is iets beter dan liggen. Maar na een uurtje ben je dat ook zat. Ik ga douchen. Voor het eerst sinds de ochtend voor de operatie. En dat is heerlijk. Eindelijk na al die dagen ziekenhuis onder de douche staan. Daarna weer in bed. Ik ben moe en wil tv kijken. En slapen. De film die opstaat zie ik half. soms wel en soms niet. Na een uurtje of 2 heb ik een plasgevoel en irritatie. Het blijkt dat de katheterzak vol is. Best snel. Ik ga er maar uit. Smiddags op de bank in slaap gevallen en opnieuw wakker door een volle zak. Lastig!

Ik besluit om een blog te gaan bijhouden. Vast leuk voor anderen. Maar vooral hoop ik informatief. In de aanloop tot de operatie kon ik weinig informatie vinden. Niet makkelijk., En over wat er na de operatie gebeurt hoor je al helemaal niets. Of een beetje. Ik weet niet hoe het voor mij zal eindigen maar er is vast wel iemand die er iets aan heeft. Laat het me weten! Of tips heeft voor mij of een ander.