Roet in het eten

Zondag heb ik een vermoedelijke herseninfarct gehad. Jaja, ik weet dat dat off-topic is. Het gevolg is wel dat bij opname in het lokale ziekenhuis ik er een bloedverdunner bij kreeg. Ik vertelde de neuroloog dat ik voor onderzoek in maastricht ben en er volgende week MRI-geleide biopten worden genomen. Voor dat onderzoek zou ik van Clopidogrel moeten wisselen naar Acetylsalicylzuur. De neuroloog heeft met maastricht gebeld, voorlopig mogen er geen biopten worden genomen en de twee bloedverdunners moet ik blijven gebruiken.

IK krijg een nieuwe afspraak in maastricht en daar zal een samenvatting worden gegeven van wat er tot nu toe gedaan is.

Ik heb geen goed gevoel meer bij de uroloog en ook niet meer het maastrichts ziekenhuis an-sich en mijn huisarts staat achter me in een keuze van een ander ziekenhuis voor een second opinion. Het zal voor mij de manier zijn om me in dat andere ziekenhuis te laten onderzoeken en behandelen.

3 reacties

Mijn  conclusie dat een second opinion de manier zou zijn om van ziekenhuis te wisselen is FOUT. Alleen via een verwijzing naar een ziekenhuis van mijn keuze kom ik weg uit Maastrichts ziekenhuis.

Goed, eerst maar m'n vermoedelijke infarct te boven komen.

Laatst bewerkt: 25/10/2019 - 10:25

Tja Ippitorri, ik weet niet hoe e.e.a. bij jou gelopen is wat betreft een second opinion en verwijzing voor verdere behandeling in een ander ziekenhuis. Bij een second opinion ga je daarvoor naar een andere specialist en/of ziekenhuis, maar blijft in principe je huidige behandelaar de behandelaar. Tenzij.......
Ik kan je vertellen hoe dat bij mij is gegaan, incluis de verwijzing voor verdere behandeling. E.e.a. komt nog in m'n volgende blog, maar die moet ik nog schrijven.

In het kort: over de gestelde diagnose, behandelopties en bejegening door uroloog in ziekenhuis in Breda (m'n woonplaats) was ik erg ontevreden en had er ook geen vertrouwen meer in. Ook al door eerdere ervaringen met urologie in dat ziekenhuis.
Daarover kun je wat lezen in de eerste blog van mij met als titel Proloog.
Daarom nu weerom een overleg met m'n huisarts en ook per mail en telefonisch met een consulent van m'n zorgverzekeraar. De huisarts ondersteunde mijn verzoek voor een second opinion in een ander ziekenhuis, in overleg, het AvL in Amsterdam. En indien mogelijk daar ook verdere behandeling. Hij heeft e.e.a. dan ook direct aangekaart (verwijzing) naar/bij het AvL. De zorgverzekeraar was daar ook mee akkoord, gezien mijn ervaringen in Breda, dus wat dat betreft zat het wel snor. Na de onderzoeken (snel-diagnose) in het AvL een gesprek met uroloog daar. Daar tevens ook mijn wens besproken verder behandeld te willen worden in het AvL. Daar was men mee akkoord. En zo ben ik dus sinds 2017 onder behandeling in het AvL. Vooralsnog  Active surveillance. Mocht het ooit tot een operatie of andere vorm van behandeling komen dan laat ik dat ook gebeuren in het AvL. Het betekent voor mij wel lange(re) reistijd met OV, maar dat heb ik er graag voor over. Heb nu het gevoel dat ik op de juiste plek zit en alle vertrouwen in specialisten en behandelvormen. En da's veel waard, voor mij tenminste.  Misschien moest je toch nog eens met jouw huisarts overleggen over de mogelijkheden voor behandeling elders en ook (zo nodig) met de zorgverzekeraar daarover in gesprek gaan. Hoop dat je iets aan mijn ervaring hebt en wens jou veel succes bij volgende stappen.

Hartelijke groet,
Mottie

Laatst bewerkt: 26/10/2019 - 11:31

Hey Mottie,

In mijn geval kwam ik binnen in het transplantatie centrum in Maastricht, na eerste uitgebreide bloedonderzoek werd ik intern verwezen door de transplantatie coördinator naar de uroloog.

Ik heb door de verschillende hikjes door de administratie en de uroloog geen goed gevoel meer. Ik heb CZ gebeld en heb ongeveer een half uur gesproken met een medewerker en die legde me uit dat er drie opties zijn :

Second opinion

Overstappen

Verwijzing door huisarts

Maandag ga ik naar de huisarts en als er nog wat tijd is ( dubbel consult i.v.m. probleem met m'n oren en verzoek voor slaapmedicatie ) dan wil ik met hem bespreken welk ziekenhuis hij kan aanbevelen ( voor mezelf MOET het met de Da Vinci Robot gebeuren ) maar door m'n ( OFFTOPIC ) gevolgen van m'n tweede herseninfarct en nu twee bloedstolling vertragende medicijnen weet ik niet of opereren medisch verantwoord is.

Van Moeder natuur krijg je af en toe zomaar iets cadeau en leer er maar mee omgaan.

Such is life and deal with it.

Laatst bewerkt: 26/10/2019 - 17:50