Kommunicatie is geen kunst deel 2

Beste lezers,

Uiteraard ligt het aan mij maarre ik had in een patiëntenbrief van het ziekenhuis waar ik wegens een TIA/CVA was opgenomen een notitie gezien dat een door de patiënt aangevraagd onderzoek ( MRI-geleide biopten nemen ) werd geannuleerd.

In een patientenbrief had de uroloog als hoofdontvanger m'n huisarts staan met als cc urologie van m'n streekziekenhuis, he watte ????

Even wat eraan vooraf ging : op 2 oktober kreeg ik binnen luttele minuten ( eigenlijk een lange split-second ) twee slechte berichten. De uroloog vertelde dat het behandeltraject actief volgen zou worden. Ik zei dat als door dat actief volgen er op een gegeven moment uitzaaiingen zouden worden gevonden er iemand een probleem had.

Het een heeft uiteraard niet met het andere te maken maar gezien de grote mate van empathie ( of het ontbreken ervan ) kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat die opmerking van mij als een dreiging over kwam. Ik dreig nooit, ik waarschuw alleen maar.

Nogmaals, het is een pak van m'n hart dat ik naar een ander ziekenhuis ga voor een vervolg van het onderzoek en behandeling.


Wederom groetjes aan handjes en voetjes, Victor