Ik waag de sprong

Goodie,

Mijn huisarts belde voor het gesprek met de uroloog gisteren, ik meldde dat ik dat gesprek had afgezegd vanwege een nog meer verward hoofd en twee zware gesprekken binnen 24 uur te veel was. Lang verhaal kort makend, hij begreep dat ik zelf al het besluit had genomen om naar het CWZ te worden verwezen. Hij heeft er geen gras over laten groeien en heeft een digitale verwijzing gestuurd en in de verwijsbrief stonden gegevens over m'n PK : prostaatcarcinoom (cT1c-2 prostaatcarcinoom re gl3+3 4/4 10%).

Niet dat het er nog toe doet, ik heb het en ik wil van dat kreng af. Ik ben dolblij dat ik weer eens een goede beslissing genomen heb en word er emotioneel van, de laatste maanden zit ik in een emotionele achtbaan en de emoties liggen onder de oppervlakte.

Ondanks dat de reis naar Nijmegen en terug een geschatte 6 uur zijn en € 40 per keer kosten heb ik dat er voor over. We gaan niet met een dunschiller aan de gang, het moet goed gebeuren en dan mag het wel wat meer kosten,

Dat vind ik.

4 reacties

Nou Victor Ippitorri (zo lijk je wel Italian roots te hebben),

Da's nogal een beslissing die je hebt genomen.
Kan me goed voorstellen dat je daar emotioneel van wordt.
Belangrijkste is toch dat jijzelf achter je besluit staat. Dat kan je weer kracht geven, ook voor de toekomst. Zeker naast de andere lijfelijke beslommeringen die je hebt. En ook de keuze om je in het CWZ te laten behandelen, een Topklinisch ziekenhuis zal denkelijk jou het vertrouwen terug kunnen geven in goede handen te zijn.

Ja, dat is dan een lange reistijd en reiskosten wel waard. Zo denk ik daar tenminste ook over.
Weet je al wanneer de ingreep gepland is?

NB mocht je 'm toch nog gaan knijpen voor die sprong in het diepe, neem dan zwembandjes mee, of zo'n kurkmatje, dan kom je altijd weer bovendrijven.

Veel succes!
mottieTom of Tommottie (what's in a name......)

Laatst bewerkt: 07/11/2019 - 11:21

Hey Tommottie,

Ik krijg binnenkort een datum voor eerste gesprek, hopend dat het CWZ het dossier van het vorige ziekenhuis wil overnemen, de keuze van behandeling is nog open.

Ik heb geen kurkmatje of iets dergelijks ( heb nooit een zwemdiploma gehaald, dat vond ik onnodig, je merkt al, ik was vroeger ook al eigenwijs ) ik heb een gym-bal bij de supermarkt vandaan. In ieder geval, dat ding zal wel blijven drijven, hoe ik boven op die bal in het water moet komen daar heb ik een commissie voor in het leven geroepen. Een sub-commissie bestudeert in de tussentijd of het met fietsbanden wel zou lukken.

Een commissie is een groep wijze mannen die afzonderlijk al hadden besloten gezamenlijk niet tot overeenstemming te kunnen komen, dus dat kan nog een lang en erg verhit gesprek worden. Maar dan komt dat zwembad wel goed van pas.

Maar links om of rechts om, ik kom er wel op mijn eigen eigenwijze wijze,

Slaap lekker, Victorippitorri

Laatst bewerkt: 07/11/2019 - 13:03

Hoi. Al je kosten die niet worden vergoed door de verzekeraar kun je van de belasting aftrekken. Dus ook reiskosten en dat soort dingen

Laatst bewerkt: 25/11/2019 - 08:56

Hey Harrie,

De belasting regelt dat wel, maarre in 2009 had ik inkomstenopgave gedaan en had als bijstandstrekker nix terug te krijgen behalve € 9,00 en er werd begonnen met uitbetalen bij een bedrag hoger dan € 14,00. Dus de belasting vroeg beleefd of ik dat soort fratsen kon laten, ik dolblij dat ik niet meer de stress heb om op tijd alle papieren voor belasting teruggave bij elkaar te hebben.

[DUMMY mode ON] Ik heb een andere mogelijkheid om reiskosten te sparen, ik ben met de NS in onderhandeling over een korting bij interactief vervoer. Dwz. per kilometer geduwde trein krijg ik korting. Over de kosten die ik moet maken voor schoeisel ed. is nog geen enigheid. [DUMMY mode OFF]

Grapjes daar gelaten, ik zou van de Sociale Dienst uit een apart potje de reisonkosten kunnen krijgen, maar ik vind dat een beetje gaan rieken naar uitbuiten, iets waar ik als bijstandstrekker tegen ben, in mijn dorp zie ik verschillenden die totaal geen moeite willen doen om bv. vrijwilligerswerk te doen en er steeds onderuit komen.

Groeten, Victor

Laatst bewerkt: 25/11/2019 - 19:49