Er is ook een knuffelbeest

Ja ja, deze is On-topic. Vandaag na wat rondkijken in mijn bladwijzers kwam ik prostaatkanker.nl tegen. Op de site was ergens een agenda en m'n oog viel op een Toon Hermans Huis in Weert waar een inloopmiddag was. Via Weert kwam ik op het Toon Hermans Huis in Roermond, nou dat adres was makkelijk te vinden en ik ben er heen gegaan. Ik werd door een vrijwilliger begroet en eerst heb ik in hun huiskamer met een paar vrijwilligers kennis gemaakt onder het genot van een kopje koffie. Een van de vrijwilligers had een prachtige koningspoedel, die kreeg me vrij snel in de gaten en kwam naar me toe. Ik liet m'n hand hangen en hij snuffelde even en ging toen m'n hand likken. Daarna had Goos, zo heet hij, besloten dat ik maar z'n knuffelmaatje moest worden.

Een van de vrijwilligers vroeg of ik mee wilde gaan naar een aparte kamer om de intake te doen. De vrijwilliger die eigenaar was van Goos ging ook mee, dus er was nog geen einde aan het knuffelen van de poedel. Ik heb rustig alle vragen beantwoord, ook waarom ik nu in Nijmegen behandeld wordt en ik heb besloten vaker naar het inloophuis te gaan voor een gesprekje en een drankje.

Ik ga ook deelnemen aan hun lotgenotengroep die eens in de twee maanden is. Ik heb voorlopig geen on-topic stof, het wachten is op het volgende gesprek in Nijmegen en de uitslag van de PSA-waarde. Ik hoop dat die waarde gedaald is, twee maanden na de biopten was de PSA 2,6 punten gestegen, lijkt me zelf logisch nadat dat kreng een beetje lek was geprikt. M'n sperma heeft nog niet de normale kleur terug. Een maand na de biopten keek ik gek op toen er ingedikte chocolademelk uit kwam.

Voor mij geen biopten meer via de endeldarm, om hiervan zeker te zijn neem ik in het vervolg een hete brijnaald mee die ik ergens bij de onderzoeker inprik als hij/zij zich niet gedraagt.

2 reacties

Hallo Victor,
Je kunt maar ergens een knuffelbeest ontmoeten......, en dan nog wel een koningspoedel! Met een kroontje op zijn koppie? Want het moet wel een manneke zijn, anders zou het toch een koningin's poedel zijn ;-)
 
Ook in Breda is er een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten;
'de HoningRaad' genaamd. Daar was ik al bekend mee, via andere invalshoek, toen ik zelf nog geen kanker had. En ook hier is 1x in de twee maanden een lotgenoten-bijeenkomst georganiseerd door de PKS, dus voor mannen met prostaatkanker. Ben daar afgelopen september een keer naar toe gegaan. Helaas was dat voor mij geen positieve ervaring. Tja, dergelijke bijeenkomsten staan of vallen bij de inbreng van aanwezige deelnemers en hoe zo'n bijeenkomst een beetje (be)geleid wordt, in dit geval door iemand van de PKS.
Een knuffelbeest kwam ik er in ieder geval niet tegen en of ik daar nog eens naar toe ga betwijfel ik.

Ik hoop dus dat jij in bij de lotgenotengroep in Roermond positievere ervaringen gaat hebben. Ben benieuwd en hoor het t.z.t wel eens van jou.

Laatst bewerkt: 01/12/2019 - 14:35

Hey Tom,

Het is een mannetje zonder kroon, maar hij had wel in de gaten dat ik een grote dierenvriend ben, toch zeker 1,67. Ik ga af en toe naar de huiskamer van het Toon Hermans Huis in Roermond, voor een praatje en een bakkie. Ik heb me voor de eerste samenkomst aangemeld en het hangt er helemaal van af wat de sfeer is, of er mensen prominent aanwezig zijn.

Ik weet dat ik "het" heb en dat het goed te genezen is. Wegens ervaringen met mensen die moeilijk met PK kunnen omgaan loop ik er niet mee te koop, benieuwd wat de politie daar van zou denken.

Een gratis overnachting is niet weg maar de ontbijtservice, daar ben ik niet zo over te spreken. Brood met heel weinig boter en veel hagelslag, je moet de boterham horizontaal houden anders loopt de hagelslag eruit. Ik gebruik bij hagelslag lekker veel margarine, dan kan je er een hoop korreltjes induwen.

Voor nu een groet uit het zuiden, Victor

Laatst bewerkt: 01/12/2019 - 16:41