Al weer prikken, dat p(r)ik ik niet.

Vandaag ben ik vroeg op de fiets naar het station gegaan en naar Nijmegen gegaan voor een eerste afspraak met m'n nieuwe uroloog. Eerst moest ik me nog inschrijven, dat was zo gebeurt en daarna naar de uroloog. Hij vroeg nog wat dingetjes ondanks dat hij een hele hoop gegevens had gekregen, echter de beelden van de MRI ontbraken nog. Vanwege een wijziging in medicatie ( Atorvastatine i.p.v. Simvastatine ) wil hij voorlopig actief volgen. Ik heb hiermee ingestemd onder de voorwaarde dat dit beleid veilig is. Ik zal maar niet meer zeggen dat als er door dit beleid uitzaaiingen worden gevonden dat dan iemand een probleem krijgt. Door dit gezegde werd de vorige keer een afspraak geannuleerd en moesten er nog meer biopten op de oude manier worden genomen. M'n lichte herseninfarct heeft daar een stokje voor gestoken, ik zelf had daar niets mee van doen. Bij het einde van het gesprek kreeg ik nog een formulier mee om PSA in het CWZ te laten bepalen, ik hoop dat dat rotkreng, de prostaat niet meer boos is dat'ie op 18 september 10 keer is lek geprikt, m'n gat doet er nog pijn van, hihihi. Ik kan me indenken dat er nog iets lekt door allerlei gaatjes in de prostaat, jaja, dat zou na ongeveer 6 weken genezen moeten zijn. Had iemand er bij stil gestaan dat ik bloedstolling vertragend medicijn gebruik ? Ik heb net ( ca. 20:00 ) het labraport van het om 11:00 geprikt bloed voor de PSA-waarde gelezen, Had ik gelijk, dat kreng vindt het nog steeds niet leuk, PSA-waarde 8,4.

Ik heb nu nog meer leeswerk, ik denk dat ik maar een aardige secretaresse op de kop tik, die kan me dan ondersteunen bij al dat lezen. Ik heb een wetenschappelijk onderzoek " Een afwachtend beleid bij prostaatkanker, wat houdt dat precies in ? " wat de uroloog me gaf, al twee keer gelezen en op de ene of andere manier kan ik niet echt blij worden. De uroloog die het onderzoek leidt zal ik morgen eens aan zijn bel trekken. Het stukje over het PSA roept bij mij vragen op omdat er staat dat "de hoeveelheid PSA die in het bloed aanwezig is een maat is voor de hoeveelheid PSA die door de prostaat wordt gemaakt." En ik ben nog niet klaar met lezen.

M'n huisarts wil na twee maanden bloed laten prikken om te kijken hoe de Cholesterol zich dan verhoudt. Niemand kan me beletten om alsnog voor RARP te gaan, echter dan wil ik dat na de zomer laten doen zodat ik nog ff lekker op fietsvakantie kan gaan.

Het plaatje is een zelfgebakken kersttulband, voor diegenen die al het water in de mond loopt van alleen een foto, eet smakelijk,

Victor

1 reactie

Beste forumleden,

Even een correctie. Door het duidelijke antwoord wat ik van Professor C. Bangma kreeg was de uitslag van de biopten aangaande cT1c-2 niet geheel zeker. Er wordt volgens hem getwijfeld tussen T1 en T2. Vooral omdat in 10% van de biopten ( vermoedelijk 5 rechts ) gradatie 4 werd gevonden. Mogelijk dat daardoor dat extra onderzoek op 29 oktober werd ingelast. Helaas mocht ik door het lichte herseninfarct op 20 oktober de Clopidogrel niet afbouwen en werd dat onderzoek afgelast.

Binnenkort ga ik officieel het PRIAS in, hopend dat de PSA-waarde van 20 februari 2020 lager is want anders voldoe ik niet meer aan het criterium : PSA density ( PSA-waarde gedeeld door prostaat-volume in cc < 0,2 ) . Laten we wel wezen, het stadium waar ik in zit is PEANUTS in vergelijking met anderen op het forum, maar dat "K" woord kan ook in je geest kruipen en dan is het ook een gluiperd.

Laatst bewerkt: 22/11/2019 - 21:31