4 maanden

Lieve pap.

We zijn 4 maanden verder, 4 maanden waarin er zo ongelooflijk veel verandert is. 
Ik woon in Handel, een klein dorp midden in de brandhaard van het Corona virus. Gelukkig wordt het allemaal wel wat minder. We wonen naast het bos, een plek waar ik graag mijn hoofd leeg maak met de hond.

Wanneer ik op een zonnige middag het bos in loop vergeet ik even in wat voor tijd we nu leven, even is alles “normaal”. Als ik thuis kom en de tv aanzet weet ik meteen weer dat het niet “normaal” is en dat dit ook nog wel even gaat duren. Meteen schieten mijn gedachten naar jou, pap. Ik denk vaak aan het afscheid, hoeveel mensen er waren en hoe persoonlijk het was.. ik krijg een brok in mijn keel en bedenk me dan dat mensen die nu afscheid nemen van hun geliefde dat niet kunnen, mogen zelfs. Dat doet me verdriet. De laatste tijd denk ik veel na, ik ben blij dat jij dit niet mee hoeft te maken pap.. de laatste maanden waarin we herinneringen zouden maken, op vakantie gaan, samen uiteten, gewoon samen ZIJN. Ik had je zo graag nog langer bij me gehad, maar niet met deze omstandigheden. Dit had je verschrikkelijk gevonden.

Vandaag is Dirk jarig, mijn vriend, het eerste feestje waar jij niet bij bent. Hij wordt 30, iets wat we nu niet kunnen vieren, maar wat sowieso niet compleet is ookal kon het wel.. want jij bent er niet.  


 

2 reacties

Lieve Evie, goed dat je erover blijft schrijven. En zo toch een beetje met je papa praat.

Coronavrije knuffel, Marian 

Laatst bewerkt: 23/04/2020 - 11:39

hou je daar aan vast de herinneringen dat helpt mij ook nog steeds mijn moeder is nu  bijna 8 maanden geleden gestorven (sep) en  ik ben zo blij dat we haar een afscheid met iedereen erbij hebben kunnen geven precies wat zij/wij wilden  doen wat je wil/kan doen zonder beperkingen wantzoals de regels nu zijn dat mag eigenlijk niet met een uitvaart(vind ik) en ja ik snap de maatregelen heel goed maar het is niet ok ik heb nu tijdens deze periode ook mensen rondom me die zijn gestorven (geen corona) maar als ik het afscheid zie en die regels die eraan vast hangen damn....  ben ik blij dat idd zoals jij het zegt  in mijn geval mams het niet meer  hoeft te maken en een respectvolle uitvaart heeft gehad  die ze verdiende!! ik snap het helemaal op deze leeftijd  heb je je pa en ma nog hard nodig helaas word daar niet naar gekeken..... ik wens je heel veel sterkte en hou moed (ook de rest) van de familie 

groetjes skippybal

Laatst bewerkt: 23/04/2020 - 19:48