Uitvaart

Maandag 30 december, de dag van de uitvaart. Papa heeft altijd motor gereden, off the road met een enduromotor. Dit was zijn grootste passie. Toen papa overleed wilde ik graag dat er motors bij zouden zijn. Papa zou dat geweldig vinden. We hebben dit uit handen gegeven en hoorden dat het ongeveer 10/20 motoren zouden zijn. Onderweg naar het uitvaartcentrum zijn we langs de plek gereden waar de motoren zouden verzamelen, er stonden er zo veel meer! Het bleken er meer dan 40 te zijn. 

Uiteindelijk zijn we in een grote stoet met papa naar het crematorium gereden. De motoren voorop, er voor zorgende dat we over met z’n allen door konden rijden. Kippenvel! Aangekomen bij t crematorium zijn de motoren voorop gereden om een erehaag te vormen. Langzaam kwam papa langsgereden en er was herrie, veel herrie. Precies zoals ie t had gewild. 

De dienst was mooi, met humor en een lach en traan. Er waren mooie en grappige foto’s en de muziek die hij mooi vond. Misschien niet de muziek dat je meteen bij een uitvaart verwacht, Deep Purple, Metallica en Uriah Heep, maar het paste perfect. De zus van papa las een gedicht voor en ik wilde graag een zelfgeschreven brief voorlezen. 

Toen was het tijd om afscheid te nemen van “de knapste mens van Handel”, wat waren er veel mensen! Niet te bevatten. Achteraf hoorde we dat het er tussen de 400 en 450 waren. Wauw. 
Samen met familie, vrienden en kennissen hebben we geproost op papa, het leven en de toekomst. 

Houdoe en bedankt, hé pap! 

1 reactie

Hoi Evie,

Wat fijn dat jullie hem precies de goede uitvaart hebben kunnen geven. Hij zou het niet anders gewild hebben. Zijn eigen muziek, humor, een lach en een traan. Ge moet nie brulle, dat kan hij dan wel zeggen maar als het een van jullie was geweest had je papa, die stoere vent,  net zo goed die tranen laten zien.

En dat er zo enorm veel mensen kwamen speciaal voor hem en voor jullie. De Handelse tamtam heeft zijn werk goed gedaan!

Liefs, Marian

Laatst bewerkt: 02/02/2020 - 21:32