Na buien toch weer zonneschijn!

Vorige week Maandagavond met spoed opgenomen, ik had al een paar dagen last van een beetje benauwdheid, ik dacht bijwerkingen van de Folfox, dus ik wacht maar af, maar dat moet ik nooit meer doen, we mogen ten alle tijden het ziekenhuis bellen, maar ja soms vindt je dat teveel, of ik wil nog niet heen want het was ook mijn vrije  week, wat heet vrij haaahaahaaha!

Dus maandagavond op de sh van het ziekenhuis, 23.00, dat was ook wel net op tijd want ik had bijna geen zuurstof opname meer dat was wel heel angstig, om eerlijk te zijn werd ik heel erg bang! Oooooooh wat een kutgevoel het is ook niet echt stikken maar je voel dat er gewoon geen zuurstof is, je wordt ook een beetje verward in je hoofd!                                    Maar dan is er ineens zuurstof onder je neus, hemels wat is zuurstof dan lekker hij begon op standje 3 heerlijk haaahaaha! Maar op dat moment had ik ook bijna 40 graden koorts, maar daar vernam ikzelf niet zoveel van!ee

De verpleging van de SH in het ziekenhuis was weer fantastisch, wat een aanpakkers, ze waren ook heel blij met de port a cat, er moest veel bloed afgenomen worden om op kweek te zetten! Er was wel een klein dingetje dat er nergens beschreven was welke lengte de naald in mij port a cat moest zijn om aan te prikken en ik wist het ook niet , ik wist niet eens dat ze verschillend konden zijn. Maar ik had dus de langst naald nodig, dat wisten we na drie keer aanprikken, dat was een beetje jammer. Dus maar meteen in het port a cat paspoort genoteerd!

En dan lig je ineens in quarantaine alles mondkapjes handschoenen haarnetjes, dubbele sluisdeuren, toen raakte ik emotioneel wel in paniek, ik dacht de uitzaaiingen zijn geexplodeert in mijn longen dit is het einde! Maar dan de volgende dagen komen ze tot de conlusie dat mijn longen schoon zijn van uitzaaiingen. Door onderzoeken zijn de internisten tot de conclusie gekomen dat het een virusje moet zijn die in de longen genesteld is en door mijn lage weerstand kon groeien en daarmee ook een bacterie hielp zich te nestelen in mijn longen, maar welke konden ze niet vinden,wel dat ik onstekingswaarde had in mijn bloed! Op woensdag kreeg ik een andere antibiotica in mijn lijf en toen.....................ik voelde mijn meteen veeeeeeel beter, koorts was meteen weg,ongelooflijk, zaterdag was ik weer thuis alsof er niks gebeurt is, ik slik nog wel de antibiotica maar morgen zijn die op!

Wat een week, maar wel geleerd eerder bellen, niet in paniek raken en niet zomaar opgeven! Ik hoop dat jullie wat aan deze beschreven ervaring hebben, groetjes Jan Grutto, 

Ik heb ook altijd heel veel aan jullie ervaringen dat houd mij echt op de been! Met het poëtische kan ik niet zoveel, het is soms ook zo zwaar en somber!  Zijn er ook vrolijke dichters onder ons! 
We proberen er weer tegen aan te gaan, vandaag weer aan de klus in onze nieuwe badkamer met mijn allerliefste maatje!!! Ze wordt nog is een prof 🍀👍😘❤️🤪

4 reacties

Oh ja dat vergeet ik het leek helemaal niet op een longonsteking, want ik heb niet gehoest, ademen ging gewoon moeilijk en moest na een inspanning ff zitten, omdat ernachteraf geen zuurstof was, dat wist ik toen niet! 🍀👍💪🤞

Laatst bewerkt: 21/01/2020 - 06:03

Goedemorgen Jan,

Jee, je maakt wat mee, zeg! Maar ook dit spannende verhaal heb ik met een glimlach gelezen. Misschien moet jíj eens een vrolijk gedicht schrijven :)

Wat fijn om te horen dat je zo goed behandeld en zo  relatief snel weer op de been bent. En een beetje wijzer... :)

Gr.,

Carolina 

Laatst bewerkt: 21/01/2020 - 08:53

Hoi Viooltje, jij hebt helemaal gelijk, ik vindt je gedichten erg leuk, ik heb ze nog niet allemaal gelezen, ik ga er af en toe eentje uitpikken, die van gelukkig nieuwjaar zit goed in elkaar precies zoals ik het meemaak, maar soms zeggen mensen heel nonchalant ‘ gelukkig nieuwjaar, dan denk ik krijg de kollere, maarja dat is ook niet eerlijk natuurlijk!

Soms ben ik best wel jaloers, vooral in ons prachtige vestingsdorpje, al die vrolijke 80 jarige op accufietsen, wat ze allemaal wel niet kunnen op die leeftijd, dat wil ik ook, maar ja dat zit er niet in!

Ik hoop je meer te zien, want jeetje je heb ook al veel meegemaakt, tot snel en vol houden😜🤪🍀👍😘

Laatst bewerkt: 22/01/2020 - 08:06