Geweldig mooi boek "Als je hebt gehoord dat je niet meer beter wordt"

Toen ik hoorde dat ik kanker had en wellicht niet meer beter wordt veranderde dat veel in mijn binnenwereld.
Alle emoties heb ik wel op bezoek gehad en veel discussies heb ik gevoerd met mezelf met alle tranen die daarbij horen. Het heeft me een intenser leven opgeleverd, waar ik veel meer in het moment leef dan voorheen. Veel meer bezig ben met liefde voor mezelf en de wereld om me heen en bewust aandacht en energie op wat ik nog wil met deze tijd. Ik kan nu na bijna twee jaar zeggen dat ik dankbaar ben dat ik daar bewust mee bezig kan zijn en niet abrupt uit het leven ben geplukt. Bewust bezig zijn met hoe ik wil 'achterlaten' en daar ook echt vorm aan geef en daarmee iets onbetaalbaars achterlaat.
En ja, ik voel me ook met regelmaat onzeker en bang, maar als ik dan afgelopen weekend het boek van Eveline Tromp "Als je hebt gehoord dat je niet meer beter wordt" lees, dan voel ik me enorm rijk en weet ik dat het goed is waar ik mee bezig hou en dat ik het met aandacht en liefde wil blijven voeden om het te laten groeien en bloeien.
En waarom? Omdat ik het iedereen gun de onschatbare waarde die ook in jou verborgen zit te ontdekken en met liefde durft vorm te geven.
Lees het boek en voel de waarde. Het is namelijk serieus mooi om waarde aan je tijd toe te voegen zolang je hier nog rondwandelt.

2 reacties

Bedankt voor de tip. Ik ga het lezen. Heb wel eens een lezing van haar gezien, vond ik inspirerend. Ik leerde van haar dat je toch hoop kunt hebben als je niet meer beter wordt. Niet de hoop op genezing, wel op andere goede dingen.

Verder herken ik veel in hoe jij in het leven staat sinds je ziek bent.

Sterkte en hartelijke groet,

Hanneke 

Laatst bewerkt: 10/04/2019 - 15:52

Dank je Hanneke voor je berichtje. Ik heb Eveline zelf helaas nog nooit ontmoet, maar verwacht gezien het pad waarop ik me nu beweeg dat ik haar zeker nog een keer ga ontmoeten :-).

Take care met alles wat is en in Costa Rica het land van mijn dromen zeggen ze "pura vida",

liefs,
Mique

Laatst bewerkt: 10/04/2019 - 18:25