Laatste 2 kuren en de bestraling

Lieve lezer,

Nadat ik te horen kreeg dat de tumor weg was, moest ik toch nog twee kuren en 15 bestralingen ondergaan.

Voor ik hier aan begon heb ik een afspraak gemaakt bij mijn behandelend arts. Deze was op het laatste moment niet aanwezig dus kreeg ik een andere arts voor een gesprekje. Zoals ik in de vorige blog schreef dat ik u de details van Oxycodon wil besparen, zal ik dat nu ook nog doen. Dit deed ik alleen niet in dit gesprek. 
Mevrouw vroeg hoe het ging. Mijn antwoord hierop was heel duidelijk: Het ging ietwat bergafwaarts want de chemo begon zijn werk te doen en ik was ontzettend moe aan het worden. Daarbij heb ik aangegeven dat ik wil stoppen met de morfine omdat het echt heel heftig is. Het is mij zomaar voorgeschreven zonder dat ik enig idee had wat dit spul nou werkelijk deed. Aangezien ik redelijk verslavend gevoelig ben en dit een erg verslavend middel is wilde ik er direct mee stoppen. De arts zei dat ze zich niet kon voorstellen dat mij hier niets over is verteld. 'Het zal wel aan mijn moeheid liggen en daarom is het mij ontgaan'. Ze verklaarde mij dus gewoon voor gek.
Hierop antwoordde ik: 'Mevrouw, ik ben inderdaad erg moe, maar niet gek. Bas heeft dit medicijn voor mij opgehaald omdat ik hier op dat moment te beroerd voor was. Ik heb een baby van nog geen 6 maanden waar ik ook voor moet zorgen dus ik hoop dat  niet dat ik u serieus hoef te nemen?' Hier gaf ze geen antwoord op en voor mij was het gesprek eigenlijk wel klaar! Met deze mevrouw had ik niks meer te bespreken. Bas en ik stonden op. Ik moest nog door naar een longfunctie test. De arts gaf ons een hand en vroeg of ze mij de dag erop kon bellen met de uitslag. Ik zei dat dat geen probleem was en dat de tijd niet uitmaakte. Volgende opmerking volgde: 'Ik mag je dus ook om 02:00 's nachts bellen?'
Ik zei maar niets. Deze mevrouw neemt haar werk volgens mij niet zo serieus. Ik heb hier ook meteen over geklaagd. 
 

De longfunctie test volgde. Wat een enorm intensieve test is dit! Gelukkig waren de uitslagen goed! MAAR dit heb ik niet de volgende dag van mevrouw gehoord. Nee, ik moest de uitslagen in mijn portaal terugvinden. 

De kuren begonnen weer. Zoals altijd moest ik twee dagen voor elke dagopname naar het ziekenhuis komen om mijn bloedwaarden te testen. Als deze waarden niet goed zouden zijn, mocht ik niet aan het infuus. Gelukkig mochten mijn opnames altijd doorgaan. 

Vanwege de heftige zenuwpijn zijn er bepaalde chemo soorten gehalveerd. Dit werkte eigenlijk niet zo heel erg goed. De pijn bleef. Ik heb het lang volgehouden maar om dag in en dag uit met zo veel pijn te moeten leven is niet te houden. Wederom heb ik  Oxycodon aangevraagd. 

Zo zijn alle kuren verder goed gegaan en heb ik op 8 juli mijn laatste infuus gehad! 
Toen ik thuiskwam heeft mijn moeder de vlag uitgehangen! Dit zit er gelukkig eindelijk op! 

In Utrecht werd ik bestraald. Voor de bestraling moest ik een masker laten maken. Dit is een traumatische ervaring geweest. 
Met een ontbloot bovenlijf moest ik op een tafel gaan liggen. Er werd een blauw zacht plastic iets over mijn hoofd en schouders gelegd. Het voelt op dat moment als een warme handdoek. Deze ‘warme handdoek’ kunnen ze helemaal vormen naar mijn lichaam en moet 8 minuten drogen. Het waren de meest vreselijke 8 minuten! Het enige wat toen was uitgesneden was mijn mond. Ik kon geen centimeter bewegen (ik werd vastgeklikt) en ook niks zien. Er volgde een paniekaanval. Gelukkig hebben ze mij hier goed doorheen geholpen en heb ik het vol kunnen houden. Hierna kreeg ik direct een MRI. Met deze uitslagen konden ze precies berekenen en zien hoe en waar ik bestraald moest worden. Ook hier ging het fout. Weer kwam en een paniek aanval maar hier ben ik ook goed doorheen gesleept.

De bestralingen kwamen. Elke werkdag op en neer naar Utrecht. Wat ging die snelweg mij ontzettend vervelen... In deze 15 dagen heb ik 2 x een dag overgeslagen omdat het gewoon niet ging met de angst, paniek en pijn. ( Deze 2 heb ik wel moeten inhalen). Hiervoor heb ik ondertussen in een voortgangsgesprek Oxazepam voorgeschreven gekregen. Een ontspannend en rustgevend middel. Ik moest er nog 10 en deze 10 keer zijn beter verlopen.  
Toen zat alles er EINDELIJK op! Mijn 'feestje' is afgelopen! 

Wat een ervaring en wat een tijd. Ik ben net moeder en ik had het begin van het moederschap echt heel anders voorgesteld. Gelukkig ben ik er met alle liefde van mijn vriend, dochter,  familie en vrienden goed doorheen gekomen en daar bedank ik ze enorm voor. 

In mijn volgende blog nog meer.. We zijn helaas nog niet helemaal klaar. 

 

Liefs! 
 


 

 

3 reacties

godsamme wat heftig damn en ja ik hoor heel veel mensen klagen over de  maskers en de paniek en ontreddering die er volgt ik heb het  gelukkig niet gehoeven( had een mal voor het been) maar heb  heel veel gesprekken gehad met mensen die zo,n lasker op moesten en het ook gewoon lieten zienik zou het niet kunnen.....maar  goed gedaan  wens je veel sterkte!!

Laatst bewerkt: 12/10/2019 - 16:38

LIEVE MEID.Jeetje ik zit dit met ontsteltenis jou verhaal.te lezen..  Hoe de artsen reageren. sorry ik vind dat zo iemand zich geen art mag noemen .  Ik zelf  heb borstkanker ik weet dat sinds 24 july , heb inmiddels een borst besparende operatie gehad    en gelukkig geen uitzaaiingen . Thank God.. Nu  bezig met mijn bestralingen .  15 stuks in totaal..Maandag 14 okt de laatste Yeahhh...  Ik bekrijg een knijper op me meus en een snorkel in me mond .   daar moet ik door ademen en 5x 25 sec mijn adem inhouden .  dus ik snap jou paniekaanval heel goed Voel  de vermoeidheid goed van die bestralingen en ja me borst is vreselijk geirriteerd Maaar......... ik ben   echt zo goed op gevangen in de borstklniek in  Den Helder superlief super lief allemaal . ,als ik me ergens zorgen over maakte hoefde ik maar te bellen en ik kon komen    NU krijg ik maandag mijn laatste bestraling in Alkmaar . en ook daar zijn ze allemaal stuk voor stuk even lief .     Kijk zo kan het ook . ipv  de rare opmerkingen die jou artsen gaven .

ik wens je heel veel succes en kracht verder . en hoop dat je lekker kan genieten van je gezinnetje 

liefs Ria

Laatst bewerkt: 12/10/2019 - 16:55

Lieve Ria,

Ook u heel veel sterkte toegewenst met de laatste loodjes!

bedankt voor de reactie!

x

Laatst bewerkt: 12/10/2019 - 17:11