een nieuw jaar een nieuw begin

Strand van Tenerife, (die man met die pens ben ik niet hoor)

Het is weer 2020. En het leven gaat weer door. Zo ook voor mijn buismaag. het is al meer dan 14 weken geleden dat ik de laatste dilatatie heb gehad. En ik moet zeggen (afkloppen) het gaat goed. Ik ben inmiddels alweer 2x op vakantie geweest, werk weer voor 70%, in februari hoop ik weer voor 100% aan de slag te gaan. Sport weer dus ook dat gaat goed.

Nou, niet helemaal, op Tenerife werd het even letterlijk zwart voor een oog en bleek dat ik een gedeeltelijke netvlies loslating had. Dus in Nederland naar de oogarts, die raadde een operatie aan en afgelopen vrijdag ben ik geopereerd. Ik schrijf deze blog dus met een oog, met het andere zie ik wazig. Volgens de arts ZOU de loslating met de chemo van afgelopen jaar (eigenlijk nov - dec 2018) te maken kunnen hebben, maar kan ook de "leeftijd" zijn (altijd fijn om te horen). Nou ja, het is vervelend, maar vergeleken met wat ik gehad heb denk ik maar ach komt wel goed. Gelukkig woon ik in Nederland waar de gezondheidszorg top is en ze aan dit soort dingen goed iets kunnen doen.

 

Ik wens iedereen die dit leest een heel mooi en vooral gezond 2020 toe en mocht het met jezelf wat minder gaan hou de moed erin en blijf positief dat helpt echt!!