Terug van de wadden

Ondanks kanker en corona ging ik twee keer naar de wadden deze zomer. Wat een genot! Maar tijdens de tweede vakantie sloeg de pijn toe. Felle, stekende pijn rond de uitzaaiingen en in mijn onderrug. De oncoloog vertrouwt het niet en vindt een CT-scan op korte termijn nodig. Dus ik stap het patiëntenleven weer in.Terug van de wadden

Ik was op Texel en Terschelling
beklom in lagere versnelling
menig behelmgraste helling

Ach, bleef ik nog maar wat langer
een blije vakantieganger
terug hier thuis word ik weer banger

Morgen wordt mijn lijf gescand
ben ik weer honderd procent
mevrouw de kankerpatiënt

Dus hervat zich weer die kwelling
van een zieke tweederanger
ik kan niet zeggen dat het went

 

Ik wens jullie allen sterkte met het patiëntenleven.

Hanneke

 

Meer gedichten staan op mijn website:
https://jmu120.wixsite.com/hannekemulder
 

 

 

30 reacties

Wat worden we toch vaak weer even klein. Van signalen en de pijn. Ik hoop dat de scan duidelijkheid geeft. En liefst één van het is goed zijn je spieren of zo. Ik heb het ook meegemaakt in 2018 en wat was ik blij met een hernia.

Sterkte Hanneke heb het met je te doen.

Liefs en een dikke knuffel 😘❤

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 09:25

Dank je Alice, ja, jij weet er alles van. Hoe verontrustend die signalen in je lichaam kunnen zijn. Ik herinner me nog goed dat jij schreef, zo blij te zijn met 'maar' hernia. Zoals Frie blij was met 'maar' longontsteking. Moet je nagaan hoe we ervoor staan. Andere mensen denken dat dat heel erg is. Ik hoop ook op hernia. En ik hoop dat het met jou goed blijft gaan!

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 09:36

Ik gun het je niet. En alles beter dan andere scenario's. Maar er is mee te leven als het zo is. Oefeningen bij het opstaan doet wonderen.

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 09:46

Hallo Hanneke,

Wat klote dat je mooie dagen op Texel [ hemelsbreed vlak bij mij..hahaha]

verstoord werden door pijn.

Maar je gaat meteen van het ergste uit, maar dat weet je nog niet !!

Wacht eerst de uitslag morgen af.

Ik zal met je mee duimen !!

XXX Hans

---

 

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 09:31

Je hebt gelijk, Hans. Ik wacht het gewoon af. Heb al een keer eerder gehad dat pijn níet wees op groei. Maar meestal was dat wel zo. En 't is wel hardnekkig deze keer. De uitslag is vrijdag pas, dus ik moet nog even geduld hebben.

Dank voor je reactie, en ik hoop dat het met jou, zo dicht bij Texel, naar omstandigheden goed gaat.

 

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 09:40

Het is met mij eigenlijk precies hetzelfde als met zoveel mensen hier.

Je verlegt zo verschrikkelijk je grenzen!!

Als ik bijvoorbeeld gisteren zeg dat ik een best wel een "goede dag " had, had ik

van diezelfde dag twee jaar geleden gezegd dat ik een vreselijke klote dag had.

Maar daar weten jullie ook allemaal van...hahaha

XXX hans

---

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 12:00
28 september 2020 om 10.57

Au. Houdt het dan nooit op? Nee, blijkbaar niet als je er zo voor staat. Sterkte en we hopen er maar weer het beste van.

Mooi gedicht, leuke vorm!

Liefs, Marian 

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 10:57

Dank, Marian.

Tja, ooit houdt het op natuurlijk. Maar ik hoop toch nog even niet. En voor jou ook niet.

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 11:21

Lieve Hanneke. Hoop zo dat je gerustgesteld gaat worden. Zijn nog lange dagen tot vrijdag. Het weer helpt daar ook niet aan mee. Hopelijk lukt het je toch om het af en toe op een zijspoor te zetten. Liefs Dasje.

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 11:25

Ach jakkes Hanneke. Ik hoop niet op meer uitzaaiingen, ik hoop zelfs niet op een hernia, ik hoop dat het spierpijn is van de behelmgraste hellingen. En als dat onbenullig klinkt, dan is dat omdat ik op het allerbeste voor je hoop. 

't Wordt een lange week voor je. Sterkte, denk aan je. 

Liefs, Joke

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 12:19

En dan nog een hele week wachten op de uitslag, waarin je heen en weer schommelt tussen hoop en wanhoop. Tenminste, dat gold voor mij, toen ik de laatste keer heftige pijn rond tumorplekken had. Bij mij was het gewoon loos alarm. En die pijn in mij onderrug bleek een kwestie  van vastzittende spieren te zijn. Maar ach, we zijn natuurlijk allemaal anders  en dat weet jij allang. 

Ik heb net een leuke podcast over Arvo Pärt ontdekt: "Het pad van Pärt,"  Deze is te vinden op de app en de website van Radio 4. Wellicht biedt dit wat afleiding komende week.

Liefs, Margriet

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 12:24

Lieve Hanneke, 

Spijtig dat je  zoveel pijn ervaart. Hoop dat je toch mooie dagen hebt gehad op  de waddeneilanden. Ik gun je alle goeds en een positieve uitslag van de scan. Zover hij positief kan zijn voor je. Probeer wat afleiding te zoeken in de tijd dat je moet wachten op de uitslag. Het is niet makkelijk om dagen te moeten wachten . 

Dikke knuf Finie

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 12:41

Bah, het is wel de scanweek geloof ik hier...Ik hoop ook zo dat het meevalt! Sterkte tot vrijdag...

Liefs Sandra

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 13:15

Ach bleef ik toch nog maar wat langer een blije vakantieganger. Dat alleen al doet een beetje pijn. Wat een raak gedicht weer, lieve Hanneke.

Het is zo heerlijk om op vakantie afgeleid te worden van het patiëntenleven. En helemaal niet de bedoeling dat dit verstoord wordt door pijn, pijn die thuis ook nog eens niet overgaat, verdorie (ik heb krachtigere termen in mijn hoofd). Afwachten, het kan van alles zijn, ja, natuurlijk weet je dat, maar natuurlijk ben je toch ongerust. Laat het alsjeblieft niks met die #$£<>}#kanker te maken hebben!

Ik hoop, wens en duim heel hard mee  dat er een simpele verklaring is èn een simpele manier om van de pijn af te komen. Sterkte en heel veel liefs! XXX

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 13:29

Wat is dat heerlijk, dat vakantiegevoel en vooral, er even helemaal uit zijn waardoor je na een paar dagen je stress kwijt raakt en je weer rustig wordt. Wat jammer is het dan dat je pijn krijgt. Ik hoop dat er geen rottige resultaten te voorschijn komen bij je scan.

Ik heb net een weekje Frankrijk achter de rug en wacht nu wanneer ik voor de psma scan moet komen.

Sterkte Hanneke

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 14:11

Lieve Hanneke, ik bewonder echt hoe jij je gevoel in een gedicht kan omschrijven. En ja.. ik zeg het gewoon eerlijk, ik kreeg gewoon kippenvel als ik je gedicht lees, hoe jij kan genieten en dan ineens pijn ervaart... en dan ook nog tot vrijdag wachten op de uitslag?

Sterkte 🍀🌹😘

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 21:04

Lieve mensen,

Hartelijk dank voor al jullie warme en steunende reacties. De eerste paar beantwoordde ik persoonlijk, maar met de rest lukt dat niet. De oncoloog belde al een paar uur na de CT-scan met slecht nieuws. Longembolie, groei van de ziekte, breukje in een wervel. Ik moet er even van bijkomen. Maar jullie reacties hebben me veel goed gedaan.

Liefs, 

Hanneke

Laatst bewerkt: 29/09/2020 - 17:16

Natuurlijk lieve Hanneke moet je ervan bijkomen.😢😪

Wat een schok dit had ik nooit verwacht. Heel veel sterkte❤😘

Laatst bewerkt: 29/09/2020 - 17:38

Ah jakkes, ik gun je zoveel beter, gewoon een klein wondertje? Dat moet toch af en toe kunnen?  Helaas.

Heel veel sterkte lieve Hanneke,

Margriet

Laatst bewerkt: 30/09/2020 - 16:31

Ach, lieve hanneke, wat een domper (zachtzinnig gezegd). Dit wilden we niet horen en jij al zeker niet. K K K. 

Sterkte en ferme knuffel voor nu,
xx, Joke

Laatst bewerkt: 29/09/2020 - 17:50
30 september 2020 om 11.00

Het moest niet mogen en het gebeurt toch. Ik hoop dat er iets aan te doen is om het voor jou draaglijk te maken. Voor de rest sluit ik me bij Hans aan, treffender kan ik het niet zeggen.

Liefs en sterkte, Marian 

Laatst bewerkt: 30/09/2020 - 11:00

Pff. Natuurlijk moet je daarvan bijkomen. Zelfs ik moet ervan bijkomen. Ik kan je alleen maar heel veel sterkte wensen!

Liefs Sandra

Laatst bewerkt: 30/09/2020 - 12:39

Gatverdamme! Wat een klotenieuws weer! Kwam eigenlijk even spieken op het forum omdat ik het gezeik van mensen die 'boos zijn omdat ze niks meer mogen' zo beu ben. Kwamen ze hier maar eens kijken...

Lieve Hanneke, wat heb ik het met je te doen. Sterkte klinkt zo stom, maar weet ook niet goed hoe ik het anders moet zeggen, dus toch maar sterkte. Wil je mij je adres geven, dan stuur ik je een zelfgemaakt kaartje.

Liefs, Bianca

Laatst bewerkt: 30/09/2020 - 16:13

Lieve lieverd, ik was al stil van je blog en nadien nog meer van de uitslag. Mijn spreker staat niet zo gauw stil..... ik weet altijd wel íets te zeggen... Maar ja, soms, ja soms dan weet ik niets 'nuttigs', niets meer dan dat ik tot in het diepst met je meeleef, kaarsjes brand, gebedjes bid en doorlopend aan je denk en alle goeds in gedachten naar je toestuur.

xxxxxxxxxx Hebe

Laatst bewerkt: 03/10/2020 - 20:14

Lieve Hanneke, Wat kan ik meer zeggen dan dat ik hiervan schrik. Dit was niet je hoop. Begrijpelijk dat je van deze uitslag moet bijkomen. Ik wens je heel veel kracht toe en denk aan je .

 

Lieve knuffel, Finie

Laatst bewerkt: 04/10/2020 - 11:15