Lotgenoten

Ik had twee dierbare lotgenoten in de familie. De één had een agressieve variant van Kahler. Positief, optimistisch en dapper onderging ze de ene zware behandeling na de andere. Niets hielp langdurig. Ze stierf afgelopen december aan nierfalen ten gevolge van de behandeling.
De ander hield vrolijk, moedig en strijdlustig bijna acht jaar stand met uitgezaaide endeldarmkanker. Ze overleed vorige week maandag door euthanasie omdat ze de pijn niet meer verdroeg. Ik ben heel verdrietig en mis mijn twee lieve nichten enorm. We hadden een fijn en intensief lotgenotencontact en ook veel plezier met elkaar.

Het volgende gedichtje schreef ik ooit vooral voor hen, maar ik wil het nu aan jullie opdragen. Want wat ben ik blij dat ik jullie hier heb leren kennen. Ik ervaar enorm veel steun van jullie en ben blij dat ik ook iets terug kan geven. 
Ik heb gekeken of ik de tekst moest veranderen, maar nee, alles klopt. Ook dat ik het met jullie gezellig heb en lachen kan. Want zelfs in de grootste sores zie ik soms prachtige humor in jullie blogs en reacties, en zit ik soms hardop te lachen. Humor is een geweldig medicijn.
 

Lotgenoten

Ik ken een aantal mensen
die ook niet meer genezen
’t is fijn om hen te spreken
of hun bericht te lezen

Het is een duidelijke zaak
dat we elkaar geen ziekte gunnen
maar nu het eenmaal toch zo is
ben ik blij dat we het delen kunnen

Begrip en openhartigheid
‘k voel me er minder eenzaam door
dus mijn lieve lotgenoten
ik bedank jullie daarvoor

Maar wat me nog het meest verheugt
is hoe gezellig het kan zijn
dat we ook zo lachen kunnen
ondanks ziekte, zorg en pijn



Liefs en sterkte voor jullie allen, ik hoop nog veel met jullie te mogen delen.

Hanneke

Meer gedichten staan op mijn website:
https://jmu120.wixsite.com/hannekemulder
 

12 reacties

Dank je wel Hanneke dat je dit wil delen. Wat verdrietig en erg confronterend voor je.

Ga door met schrijven het helpt jou en het helpt een ander.🤗

Fijn dat de steun van anderen ook jou helpt.

Liefs Alice ❤🍀

Laatst bewerkt: 25/03/2019 - 11:01

Inderdaad, de steun op deze website is ook heel fijn. En jij bent één van de mensen die heel veel steun aan anderen biedt. Super.

Liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 25/03/2019 - 21:33

Mooi gedeeld Hanneke en knap zo in dicht vorm!

En ja humor is een belangrijk ‘medicijn’ om onze positieve spirit gezond te houden. Mag af en toe best cynisch zijn wat mij betreft.

Ga nog lang zo door!

Groet, Herwin

Laatst bewerkt: 25/03/2019 - 12:57

Wat leuk dat jij hierop reageert, Herwin. Want toen ik die humor ondanks een hoop ellende in blogs noemde,  dacht ik o.a. aan jou. Grote klasse. Ook hoe je altijd weer weet om te schakelen van het kankergedoe naar fietsen en de Formule 1. Houden zo!

Hartelijke groet, Hanneke

Laatst bewerkt: 25/03/2019 - 21:30

Raak weer, dank je wel. Ik ervaar hetzelfde hier en ook bij de lotgenotengroep waar ik om de week naar toe ga. Delen met een traan maar vooral ook met een lach. 

Veel liefs terug! XXX

Laatst bewerkt: 27/03/2019 - 10:37

Dank je wel. Ik ervaar die traan maar zeker ook die lach in wat jij schrijft ook. Je bent soms onbedaarlijk grappig. Dat doet mij veel goed!

Laatst bewerkt: 27/03/2019 - 10:58

Lieve ViooltjeM

Het doet me zo goed om te lezen dat jullie zoveel steun aan elkaar hebben en dat  zelfs de humor jullie erdoorheen helpt ,wat verdrietig dat je twee nichten er niet meer zijn ach lieverd wat moet dat zwaar zijn voor je ❤🥀.

Liefs hes🙏

Laatst bewerkt: 13/08/2021 - 22:48

Ik rijm dan wel niet, maar hoop met mijn belevenissen bij te dragen aan het dragelijk maken van de dag.

Laatst bewerkt: 12/12/2021 - 20:29

Dat doe je zeker, Zweef. Jij bent ook één van die lotgenoten om wiens blog ik heerlijk kan lachen. Momenteel volg ik met veel spanning jouw avonturen met de rat.

Wel een gek om te bedenken dat jij, toen ik dit blog schreef, nog in zalige onwetendheid verkeerde over wat jou te wachten stond. En ook voor jou geldt: natuurlijk gunnen wij elkaar die ziekte niet. Maar nu het eenmaal toch zo is, ben ik blij dat jij dit forum hebt gevonden en hier zo mooi schrijft en veel en fijn op anderen reageert.

Laatst bewerkt: 12/12/2021 - 21:00