Jonge moeders en kanker een eigen topic

Wat ik steeds meer besef is dat er van alles is. Patiëntenverenigingen, stichtingen voor jongeren, ouders met kinderen met kanker, voor borstkanker, voor zo'n beetje alle kankersoorten... Maar wat ik mis, is een plek voor kanker en zwanger.. Waar kunnen wij elkaar ontmoeten, ervaringen delen... ik zoek me rot maar kom er soms bij toeval achter.... Pink Ribbon heeft er wel eens aandacht voor in blogs maar er is geen centrale plek. Ik was niet alleen zwanger maar had ook al een zoon van net 3.... Ik was minder bezorgd over mezelf maar meer voor mijn man en zoon (en wat als er, in mijn gevalt, 2 kindjes bij komen). Informatie centraliseren, ervaringen delen, aangeven wat op zo'n moment echt belangrijk is en hoe belangrijk is de rol van de gynacoloog in deze periode (zeker wanneer het niet om een gynaecologische kankervorm gaat en dit dus bij een andere arts ligt).

Ik heb contact met Leven met kanker gezocht, met mijn eigen gynaecoloog uit de tijd en met IKNL en ga kijken of het zinvol is hier wat voor op te zetten. Of er een vereniging of stichting komt of dat we het binnen dit of een ander bestaand platform kunnen doen, dat moet ik allemaal nog uitzoeken maar ik wil heel graag een plek waar alle jonge ouders naar toe kunnen voor informatie en ervaringen en waarin we wellicht zelfs kunnen kijken hoe de zorg nog beter zou kunnen.

Liefs Maartje

6 reacties

Hallo Maartje, Ik ga informeren of we hier op het forum iets voor jouw groep kunnen betekenen.
groetjes, Doortje
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
12 oktober 2016 om 05.06
Hallo Maartje, Wat een ingrijpend verhaal. Ik was ook zwanger met kanker.... Ik was toen 38 jaar. In september 2014 kreeg ik in mijn 11e zwangerschaps week te horen dat ik een vorm van leukemie heb, myelofibrose. De standaard bloedtest van de verloskundige kwam negatief terug, en daar begon onze emotionele achtbaan. Nachten heb ik het Internet afgezocht naar 'lotgenoten' maar niks gevonden. Net zoals jij had ik al een gezin met een man (toen 43 jaar) en een zoon (toen 17 jaar), waar ik mij meer zorgen om maakte dan om mijzelf. Ondertussen is onze dochter gezond en wel geboren na een wonderbaarlijke zwangerschap van 40 weken en 3 dagen. Ik ben onder behandeling in het UMCG. Mijn lichaam reageert goed op de medicijnen en verder houden ze me goed in de gaten. Ik zou ook nu graag met mensen in contact komen die in een vergelijkbare situatie leven. Vriendelijke groeten, Tineke
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hallo Maartje en anderen, 

heftig verhalen en herkenbaar. Toen ik net wist dat ik zwanger was, 3 dagen om precies te zijn, bleek ik een leiomyosarcoom te hebben, een weke delen tumor. Gelukkig in mijn voet en niet al te groot. Ondertussen ben ik een grote teen armer en een gezond kind rijker. Geen uitzaaiingen en nu vooral een decennium aan controles voor de boeg. Het maakt me wel zoekend en ik ben niet de enige zo te zien. Zwanger en kanker is een heftige combinatie. Ik merk dat ik moeilijk kan relateren met anderen. Of dat nou kankerpatienten zijn of stralende moeders. Bij beide ben ik niet helemaal thuis.
Waar je zwangerschap een teken van hoop en vertrouwen is, is voor mij de kanker juist op dat punt schadelijk.  
Ik ben benieuwd of er iets is voortgekomen uit deze gedachte van jou, Maartje, 

groet! Marleen
Laatst bewerkt: 25/06/2018 - 14:45
Hi Marleen en Tineke,
Dit plan heeft eventjes stil gelegen door een druk leven als moeder met 3 kinderen en een baan.
Het blijft aan me knagen. Ik heb daarom iig een Facebook pagina aangemaakt mama & kankerhttps://www.facebook.com/mamaenkanker/  . Zou leuk zijn om jullie daar te zien. 

Ik denk nog steeds dat dit meer aandacht moet krijgen ook buiten de borstkanker groep. Wellicht willen jullie met me mee denken. 

Groeten,
Maartje  
Laatst bewerkt: 26/06/2018 - 13:33
Hi, 

ik had net bedacht om toch maar eens echt een punt achter FB te zetten, maar zal het nog even heroverwegen. We zijn echt een zeldzame soort tenslotte, 

groet!
Laatst bewerkt: 27/06/2018 - 14:32