COVID unit

Daar lag ik dan met hoge koorts en een bacterie in mijn longen in het Erasmus op de COVID unit. Ik was zelfs te ziek om me zorgen te maken het interesseerde me helemaal niets. Na volgepompt te zijn met medicatie en wat ondersteunende zuurstof knapte ik snel op. Ik wilde weer eten had trek, na 2 dagen bleef de koorts weg en na nog 2 dagen kon ik zonder zuurstof. 

Ondertussen was de olaparib gestopt veel te ziek, eerst opknappen. Ik was bang dat ik niet meer mee kon doen want ja na 2 weken weer opstarten had dat nog zin? En afgelopen maandag kwam de oncoloog met goed nieuws, eerst goed opknappen en dan weer beginnen, 4 weken was ook geen probleem. Ik heb gehuild van opluchting, dat was een blije dag en de dag erna naar huis weer een blije dag. 

Erasmus ik geef jullie een dikke pluim, er is zo goed voor mij gezorgd, in isolatie is echt niet leuk, maar jullie hebben het eenzame gevoel echt bij me weg gehouden. Thuis belde de oncoloog al om te vragen hoe het ging en nog een dag later de COVID internist om me het goede nieuws te vertellen dat er genoeg antistoffen tegen de COVID in mijn bloed zitten, dus voorlopig even heel goed beschermd.

Nu eindelijk een beetje minder moe, gisteren een klein rondje buiten gemaakt, dus  kleine stapjes vooruit en hopelijk snel weer beginnen aan de olaparib.

6 reacties

Lieve Hanny,

Een angstig avontuur heb je meegemaakt! Je schreef eerder al dat de Covid nog niet genezen was en dat je misschien naar het ziekenhuis zou moeten. Heel erg heftig dat je er zó ziek van was. 

Maar fijn om te lezen dat je toch weer opknapt, weer naar huis mocht en je behandeling binnenkort kunt voortzetten. Blijkbaar is je lichaam nog steeds heel sterk, dat het deze aanval wist af te slaan.

Sterkte en ik hoop dat je er goed van zult herstellen. Kanker hebben is al erg genoeg!

Liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 30/01/2021 - 09:28

Dank je wel Hanneke 
Ja hoe sterk een lichaam is bizar eigenlijk. Het was achteraf een angstige gebeurtenis waarvan ik hoop dat niemand dit ooit nog mee moet maken.
Schiet toch op met dat vaccin wil ik wel schreeuwen. Ga prikken 24/7 

 

warme groet 

Hanny 

Laatst bewerkt: 30/01/2021 - 10:36

Jeetje wat een heftige tijd heb jij achter de rug, doodeng! Maar wat geweldig dat je er zo goed doorheen bent gekomen en dat je zo’n fijn behandelteam om je heen hebt. En het allerbelangrijkste: je mag door met de Ola💪🍀. En.... je hoeft nu niet meer zo bang te zijn om die Corona te krijgen. Hoe ist met je partner? 

 

Laatst bewerkt: 31/01/2021 - 09:00

Met hem gaat het gelukkig ook stapje voor stapje elke dag wat beter.

we hebben inderdaad een heftige tijd achter de rug, nu weer rustig aan opknappen en dan weer aan de Olaparib.

warme groet,

Hanny

Laatst bewerkt: 01/02/2021 - 10:54

Ik volg je blog en leef met je mee. Jou situatie lijkt op de mijne, behalve de corona dan. Ik heb vandaag mijn gesprek gehad in het Erasmus en ik mag volgende week ook met de olaparib beginnen. Ik heb mijn hoop daar op gevestigd. Jij gebruikt het nu al wat langer en ik hoop dat het goed met je gaat. En er geen klachten van heb want zoals ik begrepen heb zijn er nogal wat bijwerkingen bij dit middel. Ik wens je ook veel sterkte toe in deze strijd.

Laatst bewerkt: 18/02/2021 - 18:18

Beste Erniepino,

Dank je wel.

Ik wens je veel succes met de Olaparib. Hoop dat het ook bij jou aanlaat, tenslotte gaan we daar voor.  
Ik heb wel wat bijwerkingen, maar deze zijn goed te doen en ik hoop dat ze steeds minder worden. 
Beetje wee gevoel in mijn maag, gewrichtspijn in mijn enkels en polsen, in het begin wat hoofdpijn, wat misselijk en nu last van mijn slijmvliezen ( veel niesen en een natte neus dus veel snuiten en wat slijmvorming in mijn keel) al met al te doen. Natuurlijk de vermoeidheid, maar die heb ik ook van de corona, dubbel op dus ja daar heb ik nog wel heel lang last van ben ik bang. Maar ik ben natuurlijk pas weer gestart (vandaag 11 dagen) na de corona, want ik moest na de corona eerst nog wat aansterken. Verder gaat het elke dag stapje voor stapje wat beter. Ik moet wat betreft de corona naweeën geduld hebben het duurt heel lang helaas voor ik weer terug ben op mijn “oude” niveau.

Heel veel succes gewenst en hoop van harte dat je weinig tot geen last heb van de bijwerkingen.

warme groet Hanny

Laatst bewerkt: 19/02/2021 - 07:36