Coronavaccin en Olaparib

 

Sinds 8 februari weer aan de Olaparib en door de nasleep van de corona helaas wat meer bijwerkingen dan de vorige keer. Het is niet onoverkomelijk en met een extra pilletje tegen de misselijkheid en aanvulling met extra eiwitten best te doen. Er is 1 ding vervelend en dat is de vermoeidheid. Ik dacht dat ik wel gewend was een de soms diepe dalen van vermoeidheid sinds de kanker in mijn lijf zit, maar dit is een ander level. Gelukkig gaat het wel steeds beter, dankzij doorzettingsvermogen de wandelingen met mijn man of mijn vriendin en de goede begeleiding van mijn fysiotherapeut. 

Het gesprek met mijn oncoloog afgelopen week was verhelderden (mijn bloed was goed, dus geen enkele reden om niet door te gaan met de Olaparib 😀) en verwarrend (coronavaccin) tegelijkertijd. Hij nam alle tijd voor mijn hoeveelheid vragen waaronder vragen over het vaccin. Corona en wat dit met zich meebrengt is elke dag een leerproces en corona en kanker eveneens. Voortschrijdende inzicht noemde hij dit, want mijn vragen over het vaccin zijn er echt. Welk vaccin in combinatie met de Olaparib? Hoe ga ik er op reageren? Kan ik nu ik corona heb gehad wachten op het juiste vaccin? Tja er zijn 2 vaccins getest bij kankerpatiënten Pfizer en Morderna en die kunnen zeker. AstraZenica daar is nog niets van bekend. Als ik durf te wachten en de GGD wil mee werken en mij een ander vaccin geven dan wachten, zo niet dan niet wachten. En hoe ik ga reageren tja geen idee ook, maar dat is bij iedereen zo, gezond of ziek. Gelukkig las ik het artikel van NFK de dag erna en dat bracht ook weer wat inzicht. 
Voor de geïnteresseerden https://nfk.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavaccinatie-en-kanke…

Zoals altijd is het afwachten want ja er is sowieso te weinig voorraad dus wanneer ik gevaccineerd kan worden en met wat is nog maar de vraag.

Ik wens ons wijsheid en geduld, laten we maar genieten van alles wat opbloeit in de natuur, het voorjaar komt eraan.

 

6 reacties

Hoi,

Als  "vaccineerster" heb ik begrepen dat mensen die covid19 hebben gehad, minimaal 4 weken na dat de klachten zijn begonnen gevaccineerd mogen worden.

Zie ook veel gestelde vragen Covid19 huisartsenteam van het RIVM

Laatst bewerkt: 27/02/2021 - 11:50

Beste Mariekmaria.

Ik heb het gelezen.

Ja dat klopt, maar er zijn zoveel mitsen en maren. Ik zie zelf nu in een artikel van Radar dat het weer weken naar achteren is geschoven. Mijn huisarts heeft helemaal nog geen vaccins binnen behalve die voor verzorgings- en bejaardentehuizen. Zelfs zij weet niet wanneer en wat er komt en wie er dan gevaccineerd mag worden.

Dus eigenlijk  veel vragen en er komen er steeds meer bij.

Laatst bewerkt: 27/02/2021 - 12:44

Dank je voor de nuttige informatie, Hannie. Het bevestigt helaas waar ik al bang voor was. Dat wij 60-minners met kanker nog heel lang moeten wachten. Kerngezonde 60-plussers die misschien nog wel 90 kunnen worden, gaan voor. Het doet pijn, maar het is niet anders.

Gelukkig heb jij corona tenminste wel overleefd.

Ik wens je veel sterkte verder.

Liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 27/02/2021 - 19:08

Dankje wel voor deze informatie. Ik ben nieuw op de blog en ook niet goed in het Nederlandse taal  maar kan wel verstaan. Ik ben 60 en ik heb noch geen uitnodiging gekreeg voor Corona prik . Ik heb wel de Suid Afrikaanse corona virus gehad in 2020. Zoveel onduidelijkheid oor immuniteit maar ik doet als zoveel andere kanker patiente : “ taking one day at a time “ Ik was op Niraparib geweest tot mid Feb en gestopt . Nieuwe groeiende tumore . Nu in het Engels verder (: I only realize now how tired I was on the PARP inhibitor . I have a lot more energy and sleep better . But i am also sad that it stopped working for me . I will know next week what the next step is . I have been fighting since 2016 , so I  pray for every person and family member on this page . Hope you get strength and love that you deserve . Xxx Reta 

Laatst bewerkt: 01/03/2021 - 10:50

Dear Reta,

The immunity is assured for 2 to 3 months after corona and after that you can still get sick, but not so bad anymore. That’s what the told me. 


Wat ontzettend naar dat je tumor gegroeid is, dat is wat we allemaal vrezen na elk bezoek aan de arts. Heel veel sterkte daarmee, ik hoop van harte dat ze snel iets anders voor je vinden wat jou wel helpt. Heel veel succes volgende week. Laat je het even weten volgende week?

Veel liefs Hanny

Laatst bewerkt: 01/03/2021 - 12:47