ruim een week chemovrij, wat een feestje

Na mijn vooralsnog laatste Folfiri kuur afgelopen 2 januari ben ik sinds 5 januari chemovrij. Ik was toe aan deze pauze en had me zoals al eerder aangegeven voorgenomen om serieus met de oncoloog te gaan praten over kwaliteit van leven omdat ik deze kuur als onmenselijk zwaar ervaar. Ik ervaarde elke twee weken maar één dag zonder kanker en dat gedurende ruim een kwartaal betekent in deze periode acht dagen kankervrij en ruim  honderd dagen onder het juk van kanker.

Nu ik dus enkele dagen "echt" vrij ben (ik heb mijn picc lijn nog) voel ik me energieker en kan ik weer meer. Er zijn volgende week, als ik na de CT scan een gesprek heb met de oncoloog, enkele scenario's mogelijk met een brede variatie aan perspectieven (langere tijd geen chemo omdat alle 12 tumoren tot de detectiegrens zijn gekrompen .. tot .. intensief vervolg van de chemo met dezelfde of een andere kuur). Waarvan ik nog niet weet wat het meest voor de hand liggende scenario zal worden.  Wat ik wel weet is dat ik meer wil weten over de mogelijke effecten van kuren voordat ik een beslissing neem, verder wil Ik er nog niet te veel op vooruit lopen. Op dit moment heb ik alleen nog last van vermoeidheid, zeker als ik een paar uur iets intensiefs heb gedaan, zoals bijvoorbeeld een plafond schilderen. 

In het laatste gesprek gaf de oncoloog duidelijk aan dat als ik vrij wilde zijn voor vakantie ik deze vooral moet plannen omdat het enige wat hij nog voor me kan betekenen is bevorderen van kwaliteit van leven.  Maar ja, wat zijn zijn prognoses waard, ik ben al langer en sterker actief dan hij had verwacht. ik leef dus al in reserve tijd naar zijn maatstaven. Nog geen dag ziek geweest van de kanker maar wel regelmatig last van bijwerkingen van de kuren. 

Ik mag nog een goede week genieten van deze vrijheid en ga mijn energie weer opbouwen voor de volgende kuren. 

6 reacties

Wat fijn, eindelijk even de zo gewenste (relatieve) rust. Hopelijk doe je ook wat meer ontspannende dingen dan plafonds schilderen ;-) 

Laatst bewerkt: 14/01/2019 - 11:00

Mooi Paul, goed dat je weer even kan bijkomen. 
Ik zou, als ik jou was niet direct plafonds gaan schilderen, lekker boven je hoofd werken. Daar ga je al aan kapot als er niets aan de hand is met je.
Geniet van je vrijheid.

Laatst bewerkt: 14/01/2019 - 14:31

Klopt, maar ik wil het af hebben voordat ik niet meer kan. Mijn vrouw heeft dan een huis dat goed onderhouden is en heeft er in eerste instantie geen omkijken naar.

Daarnaast ben ik dermate lang dat ik zonder trap of opstapje het plafond in delen kan doen.

Het schilderwerk is klaar. Dus die klus zit erop.

Laatst bewerkt: 14/01/2019 - 17:21

Hey Paul,

Ik hoop dat de oncoloog het meest positieve scenario voor jou in petto heeft.
Je leeft in zijn maatstaven in reservetijd, gelukkig sta je daar zelf nog anders in. We hebben het er al eerder over gehad dat er altijd mensen komen die buiten de bestaande statistieken vallen en bijdragen aan nieuwe statistieken. Ik hoop dat jij tot die groep behoort en dat je over tig jaar die plafond nog eens kunt doen!

Zou een mooi verjaardagscadeautje zijn voor jou, toch?

 

Laatst bewerkt: 15/01/2019 - 11:40