Ontwikkelingen vlak voor de feestagen

Het laatste eerst maar eens, Ik ben sinds september 2018 definitief uit dienst en ben al lang niet meer op mijn werk geweest. Maar ondanks het definitieve afscheid werd ik uitgenodigd op de kerstborrel van het bedrijf. Ze kwamen me halen en hebben me thuisgebracht, toch ruim zeventig kilometer heen en ook weer terug.

Het was een vreemde gewaarwording waar ik alleen maar waardering voor kan hebben. Het voelde als vanouds maar gelijktijdig was ik me bewust van wat er niet meer is en nooit meer komt.  Toch erg fijn om mee te maken.

De gesprekken naar aanleiding van mijn bezoek aan de psycholoog waren intens. Ik heb met mijn beide zonen en met mijn vrouw een gesprek gevoerd over hoe zij in het gevecht staan. Dit was voor mij noodzakelijk aangezien ik vond dat ik mijn gezin deze strijd niet aan kon doen, toch gaven ze alle drie onafhankelijk van elkaar aan dat ze de strijd niet op willen geven, en dat ze, zolang ik zo goed ben als ik nu ben, de strijd willen continueren.

Ik kan, hoewel dat niet mee zal vallen, de kwestie parkeren.  We gaan zeker in 2019 de strijd vol goede moed in en hopen het jaar acceptabel door te komen.

De komende kerstdagen en jaarwisseling staan in het teken van de chemobehandelingen. eerste kerstdag komt de thuiszorg, tweede kerstdag kan ik samen met mijn gezin en een klein deel van de familie vieren. oudjaar ben ik nog thuis, maar mag ik in de aanloop van de nieuwe kuur geen alcohol en nieuwjaarsdag zal ik me rustig moeten houden om de laatste kuur voor de nieuwe CT scan zo goed mogelijk in te gaan. En dan in week twee van 2019 de uitslag van de CT. Zou het me gegund zijn om opnieuw een krimp te halen op de "nieuwe" levertumoren en geen nieuwe dan wel groei van de "oude" tumoren.

Ik hoop zo dat ik in 2019 nog een behandelvrije periode mag doormaken en in deze periode op vakantie kan (conditioneel)

We gaan voor een topjaar 2019.

8 reacties

Dag Paul,

Fijn dat je gezin op Ć©Ć©n lijn zit. Ik hoop voor je dat de nieuwe behandelingen zullen aanslaan. Veel geluk gewenst want dat is volgens mij het enige wat je nodig hebt met deze vreselijke ziekte.

Groet,

John

 

Laatst bewerkt: 23/12/2018 - 11:19

Dag Paul,

Je hebt een moeilijke en heftige periode achter de rugā€¦ Mooi dat je met je gezin zo open en eerlijk hebt kunnen praten en dat jij, maar vermoedelijk ook je gezin, daardoor weer kracht gevonden hebt om dĆ³Ć³r te gaan.  Van mij heb jij de ā€˜gunfactorā€™ om 2019 te leven zoals jij en je dierbaren om je heen dat wensen, het liefst natuurlijk zĆ³nder behandelperiode maar mĆ©t een fantastische vakantie!

Mooie dagen gewenst Paul,

Carolina

Laatst bewerkt: 23/12/2018 - 12:50

Hai Paul fijn dat je zulke gesprekken met je gezin hebt kunnen voeren dan hoef jij niet in te vullen wat het voor hun betekent deze strijd, want daar kan je je soms aardig in vergissen. Maak er een mooie kerst van en dan op naar een 2019 waarin je weer van alles op je pad gaat krijgen , sterkte 

Laatst bewerkt: 23/12/2018 - 14:08

Dat gaf een goed gevoel, uitgenodigd worden voor de kerstborrel en dat had je ook nodig.
Mooi dat jullie er met zijn allen uitgekomen zijn. Er staat je nog wel het een en ander te wachten de komende tijd en ik wens veel sterkte.
En natuurlijk, ondanks alles, prettige feestdagen voor jou en je gezin.

 

 

Laatst bewerkt: 23/12/2018 - 19:45

Beste Paul, 

Vind het fijn te lezen dat er een goed gesprek met je gezin heeft plaats gevonden. En dat het je zorgen daarover heeft verminderd.

Ik hoop en duim voor jou en je gezin dat 2019 ondanks alles een mooi jaar mag worden.

Fijne feestdagen. 

Groeten Yvonne

Laatst bewerkt: 24/12/2018 - 09:50

Hai Paul, ik heb je blog geschiedenis gelezen .Tjonge, wat heb jij een heftige 2 jaar gehad. Wat fijn om te lezen dat je gezin zo achter je staan. En ondanks de chemobehandeling, wil ik je hele fijne dagen wensen samen met je familie .

Groetjes, Desi

Laatst bewerkt: 24/12/2018 - 09:56

Paul ik wens jou en je familie mooie dagen en alle goeds voor 2019. Hoop dat de behandelingen  soepel verlopen. Sterkte! X

Laatst bewerkt: 24/12/2018 - 16:18

Wat ontzettend  fijn dat je zulke gesprekken met je vrouw en zonen kon hebben en dat jullie op hetzelfde spoor zitten. Ik hoop heel hard met je mee dat je een behandelpauze tegemoet gaat. Als het dan toch geen gezond nieuw jaar mag zijn, moet het maar een stabiel nieuw jaar worden!

Laatst bewerkt: 27/12/2018 - 12:23