"extreem" vermoeid; einde carriere

Tot op heden is het kankerproces "relatief" soepel verlopen (ondanks de operaties - darm en lever- en chemotherapie), maar in de aanloop naar de controles in september voel ik me zeer moe. Waar dit vandaan komt geen idee. Ik ga vroeger naar bed - tussen 22:00 en 22:30 -, sta later op - tussen 09:00 en 09:30 - en neem tussendoor een power-nap en toch...

er zijn veel verschillende plausibele redenen waardoor ik vermoeid ben, maar als kankerpatiƫnt liggen deze plausibele verklaringen niet vooraan in je gedachten. Dat maakt het zwaarder dan ik tot nu toe heb ervaren.
Ik heb bij geen enkele controle, tot nu toe, verwachtingen gehad, of de uitslagen positief of negatief waren. mijn lichaam gaf geen signalen af met als gevolg dat ik zonder verwachtingen de controle inging.
Nu ik zo moe ben en duidelijk energie mis ben ik bang dat de tumoren weer groeien en mijn lichaam de energie nodig heeft om te vechten. ik kan me dit natuurlijk ook inbeelden omdat mijn oncoloog een verwachting heeft uitgesproken "nieuwe chemo in 2018", maar dat weet niemand tot ik de uitslagen krijg.

Wat mogelijk ook speelt volgende maand, net voor de controles en uitslagen, ben ik 2 jaar ziek en ga ik definitief uit dienst. Ik zit al in de vervroegde IVA, maar heb nog contact met collega's. Het komende "zwarte gat" hangt voor me en is niet aanlokkelijk.
Daarnaast komen de kankerverjaardagen eraan ook allemaal in de komende 3 maanden; 2 jaar kankerpatiƫnt en 1 jaar ongeneeslijk ziek. Alles bij elkaar werkt dit niet in het voordeel van een stabiele emotionele beleving.
Angst is een slechte raadgever, maar kan ik op dit moment even niet uitbannen.

2 reacties

Ik ben gister definitief uit dienst gegaan (na ruim een jaar ziektewet en nu ook in de IVA) en moet ineens nadenken over een vorm van afscheid van mijn werk en van mijn collega's, na 30 jaar.
Heel veel sterkte Paul, met de uitslagen, uit dienst gaan, vermoeidheid. Het valt niet mee allemaal.
Laatst bewerkt: 21/08/2018 - 16:20
Lieve Paul, Balen dat je zo vermoeid bent, hopelijk is de uitslag wederom gunstig voor jou/jullie. Probeer eens alvast een project te verzinnen, zodat je het gat van geen werk meer enigszins kan opvullen. Als je een project hebt, voel je je ook niet zo doelloos. Sterkte de komende weken. Liefs Dayna
Laatst bewerkt: 21/08/2018 - 23:13