De dag waarop de nieuwe chemokuur begint

Vanmiddag begin ik met de eerste Folfiri kuur. 

Wat me inmiddels wel duidelijk is, is dat de nieuwe tumoren, snel en agressief zijn opgekomen. Ik hoop dat ik weer mijn balans ga vinden en de doktoren maar weer een keer mag laten zien dat statistiek ook maar cijfertjes zijn die geen directe waarheid vormen.

................

Gisteren had ik de intake voor deze, voor mij, nieuwe kuur. De "hoge" frequentie en de mogelijke bijwerkingen baarden me best wel zorgen. Deze zorgen werden gevoed door de bijlage van de kuur die ik mee naar huis had gekregen. Een van de bijwerkingen is diarree, op zich onschuldig maar de wijze waarop hier de aandacht op werd gevestigd vonden mijn vrouw en ik toch wel beangstigend. Zo werd er nogal op aangedrongen om snel en adequaat te reageren met medicatie en vervolgens al snel een escalatie naar het ziekenhuis. Dat vond ik spannend.

Tijdens de intake hebben we dit aangekaart en werd dit eigenlijk wel weer binnen normale kaders gebracht.

De oncologieverpleegkundige had wel bijzondere aandacht gezien mijn escalaties tijdens mijn vorige kuur CAPOX, welke eind maart pas was gestopt. 

De nieuwe kuur brengt beslist weer nieuwe ervaringen mee. ik ben niet bang voor de kuur op zich, maar hoop dat ik zonder noodgrepen het grootste deel van de kuur kan doorstaan.

Elke kuur bestaat uit een chemo-infuus gedurende 3 uur in het ziekenhuis gevolgd door een pompje met chemo-infuus thuis gedurende ca 46 uur. Daar na heb ik een relatieve rust van 11 dagen waarin de thuiszorg op de 7e dag de picc-lijn komt verzorgen en we daarna nog een afspraak hebben voor bloedcontrole voor toestemming van de volgende kuur.

Na 4 kuren volt een CT scan.

Tot snel

 

5 reacties

Spannend allemaal weer. Ik hoop dat je de chemo goed verdraagt en dat 'ie z'n werk goed doet! Sterkte!

Laatst bewerkt: 25/09/2018 - 12:38

Op naar maart 2019 en hopen dat deze kuren doen wat ze moeten doen! 

Sterkte gewenst.

Laatst bewerkt: 25/09/2018 - 21:46

Sterkte maar weer met de kuur! Hopelijk vallen de bijwerkingen je enorm mee, ga voor je duimen. Liefs Dayna.

Laatst bewerkt: 26/09/2018 - 02:35

Heb deze kuur ook gehad heel in het begin van mijn ziek zijn . Vandaar die beschadigde vingerafdrukken door neuropathie . Succes met de kuren hoop dat je het zonder al teveel narigheid doorstaat .

Laatst bewerkt: 26/09/2018 - 17:06