Weer niet

Mijn bloedwaarden bleken flink gekelderd afgelopen vrijdag. Dus weer zonder chemo naar huis. Dat was toch weer een onverwachte tegenvaller want het was tenslotte twee keer goed gegaan. De vraag is nu of ik toch aanvullende injecties moet krijgen, nu blijkt dat de aangepaste dosering de zaak niet echt oplost.  Eind deze week spreek ik de oncoloog weer. En daarvoor weer iemand anders, misschien dat er al eerder een besluit valt over de injecties.

Intussen voel ik me niet slecht, wel soms wat meer vermoeid. En het knaagt aan me dat ik nu niet goed weet waar ik aan toe ben met al dat uitstel. Ooit kon ik mikken op eind februari klaar met de chemo, eind maart operatie en zo verder. Maar dat kan dus de nodige weken opschuiven en ik weet niet hoeveel.

Een van mijn afspraken de afgelopen week was bij de diëtiste. Die wilde me zien vanwege het gewichtsverlies bij het begin van de chemo. Inmiddels heb ik dat deels weer ingelopen en blijft het redelijk stabiel. Geen reden tot zorg dus. Dat gewichtsverlies lijkt een fijne bijkomstigheid maar is het meestal niet. Vaak je raak je meer spieren dan vet kwijt en daar word je maar slap en moe van en ga je nóg minder doen. Daarom zijn ze daar wel alert op (hoewel: er zaten wel een paar maanden tussen mijn gewichtsverlies en deze afspraak).   Over mijn eet- en drinkpatroon was de diëtiste tevreden; ik krijg de goede voedingsmiddelen in de juiste hoeveelheden binnen en voldoende vocht. Ga zo door, was het advies, en zorg ervoor voldoende eiwitten binnen te krijgen na de operatie. Dat is goed voor het herstel.

2 reacties

Hallo beste Mari. Wat is dat balen voor jou. En dit kan inderdaad een onzeker gevoel geven. Zet je vragen en zorgen op een briefje als je voor een controle-afspraak/gesprek naar de oncoloog of verpleegkundig specialist moet. Hopelijk kunnen zij jouw onzekere gevoelens weg nemen. Vaak is dit namelijk wel het geval. En verder wil ik je als tip geven om niet te ver vooruit te kijken. Het is een hele weg die je moet gaan. Het liefste wil je dat de behandeling zo snel mogelijk klaar is, zodat alles weer gewoon kan worden. Maar ook dat heeft tijd nodig daar het echte fysieke herstellen en mentaal dan pas begint. En hoeveel tijd je daarvoor nodig hebt, is bij iedereen verschillend. Benieuwd naar je volgende blog. Warme groet Dasje.

Laatst bewerkt: 26/01/2020 - 23:41