Uitstel naar maandag

Laatste nieuws: het ziekenhuis wil toch eerst een coronatest en dat betekent uitstel van de operatie naar maandag.

Het ziekenhuis heeft me 6 x gebeld vandaag. Het begon met de standaard procedure van deze tijd: daags voor de operatie wordt iedereen gevraagd baar klachten die eventueel op corona kunnen duiden. Ik heb mijn lichte neusverkoudheid gemeld en - gevraagd naar mijn omgeving - ook dat mijn moeder lichte keelklachten heeft, ook al ben ik daar sinds vrijdag niet meer geweest en toen alleen buiten en op gepaste afstand (want met een blokje samen op die manier is er toch even contact).

Het leek allemaal wel mee te gaan vallen maar toen wilden men toch een scan van de longen laten doen, voorafgaand aan de operatie. En ik moest er niet van schrikken als ik bij de ingang een mondkapje zou krijgen en naar een geïsoleerde ruimte zou moeten, Allemaal voorzorg. De operatie was inmiddels verzet van de vroege ochtend naar de vroege middag. Ik vond alles prima. 

Eind van de middag dan toch het onverwachte bericht: men wil nu een heuse coronatest, en die moet op kweek en de uitslag is er dan niet voor de geplande operatie. Die wordt nu verplaatst naar maandag. En dat allemaal voor een lichte neusverkoudheid? Vroeg ik. Tja, ze zijn extra voorzichtig, ook al omdat men tijdens de operatie aan de beademing gaat. Ik snap de voorzichtigheid en zorgvuldigheid uiteraard. En ik ben me ervan bewust dat het ziekenhuis een enorme prestatie levert met alles toch door te laten gaan. Maar dit nieuws op de valreep valt toch wel wat tegen.

Morgen kan ik er dus heen (alleen, ze willen geen begeleiding meer mee als het niet hoeft, en terecht) voor een longscan en een test. Waarschijnlijk hoor ik dezelfde dag nog de uitslag.

Ik ga er helemaal van uit dat er niets aan de hand is, al zal ik blij zijn als de uitslag dat ook bevestigt. Dan is het daarna vooral zaak om de komende dagen niks meer op te lopen. 

2 reacties

Heel veel sterkte de komende dagen. Ach ze gaan heel zorgvuldig te werk nu en dat is fijn. We hebben een fantastisch zorgsysteem. Nog even volhouden, volgende week is het achter de rug! 👍🏻👍🏻👋🏻

Laatst bewerkt: 26/03/2020 - 07:55

Wat Baalen Marjolein. Wel begrijpelijk die zorgvuldigheid . Sterkte en leef met je mee. Lieve groet 🥰🤗🥰

Laatst bewerkt: 27/03/2020 - 10:02