De eerste 100 pillen

Dit is dag 10 van de chemopillenkuur, zondag zit de eerste ronde erop. Na vandaag heb ik de eerste 100 pillen geslikt, inclusief de calcium- en hormoonpillen, exclusief pillen als paracetamol. Ik reken maar niet uit hoeveel ik geslikt heb aan het eind van de zesde kuur.

Ik was even bang dat ik misschien te wéinig zou slikken: in de bijsluiter las ik dat de hoeveelheid wordt bepaald door lengte en gewicht. In mijn rekensom kwam ik uit op een hogere dosis. Ik heb het toch maar even nagevraagd maar het blijkt dat ze niet hoger gaan dan wat ik nu krijg, met name vanwege de bijwerkingen. 

Die bijwerkingen vallen mee tot dusver. Soms licht misselijk, vooral na inspanning, of minder eetlust, maar gelukkig smaakt alles nog wel zoals het hoort. Ik merk het vooral aan conditie en vermoeidheid. Daar spelen de pillen een rol in, maar vast ook alles wat eraan voorafging. Ik merk dat ik te maken heb met allerlei effecten. Zo ben ik meer vergeetachtig en ongestructureerd. Mijn stem heeft te lijden gehad onder de bestraling. Dat geeft geen problemen met spreken, wel als ik eens lekker wil meezingen in de auto. Mijn huid is in het bestraalde gebied nog stijvig en dikker. 

Ik krijg nu elke week een oedeembehandeling. Dat gebeurt door dezelfde fysiotherapeut als waar ik de conditietrainingen doe. Van de zorgverzekeraar mag ik die afspraken echter niet combineren en dus zit ik nu 3x per week op verschillende dagen bij de fysio.

Morgen zie ik in het ziekenhuis ook nog een revalidatiearts. Die kijkt met mij op alle gebieden waar ik baat bij kan hebben, dat kan gaan over zaken als energie doseren, voeding, concentratie of werkhervatting. Ter voorbereiding stonden er digitaal de nodige vragenlijsten klaar om in te vullen. Plus nog een papieren lijst vanwege de studie waar ik aan meedoe. Zo kwam ik de ochtend dat ik niét naar de fysio hoefde, ook wel weer door.

Wat ik al maanden wil doen is de reiskostendeclaratie bij de zorgverzekeraar.  Zo zijn er meer zaken die ik zou willen afhandelen, maar toch blijven liggen. Voor nu ben ik tevreden met de acties van vanmorgen: een abonnement geregeld, de vragenlijsten gedaan, blog geschreven, aandachtspunten opgesteld voor het gesprek met de arts morgen. En een to-do lijstje gemaakt, waar ik dus alweer wat van kan afstrepen.