Een kleine dosis positiviteit

Deze blog zal ik proberen met enige regelmaat te updaten met positieve dingen als gevolg van mijn borstkanker diagnose. Het idee is vooral dat ik het zelf terug kan lezen op dagen die moeilijk zijn (en die gaan er zeker komen), maar misschien dat dit voor anderen ook behulpzaam kan zijn.

We gaan het merken.

 

  • Ik ben erachter gekomen dat ik goed om kan gaan met stressvolle situaties. Ik gun mezelf de tijd om verdrietig of angstig te zijn, maar ik blijf er niet in hangen. Het had namelijk allemaal veel erger kunnen zijn!
  • Ik ben in maart 30 geworden, maar geen reden tot paniek: elke arts en verpleegkundige die ik zie, vertelt me dat ik zo jong ben. Toch goed voor de ijdelheid.
  • Mijn relatie met mijn vriend voelt nu nog hechter dan ooit.
  • Dit was een goede boost om aan mijn gezondheid te werken. Mijn groente-, fruit- en visconsumptie is omhoog en mijn alcohol en rood vlees consumptie is naar beneden. 
  • Mijn diagnose heeft ook direct invloed op de voornemens van mijn vriend om gezonder te leven. 
  • Ik heb zowaar de motivatie om aan mijn conditie te werken zodat ik hopelijk makkelijker door mijn behandeling heenkom.
  • Door het vele tandenpoetsen zijn mijn tanden witter dan ooit!
  • Ik ervaar veel steun van familie, vrienden, vrienden van familie, familie van vrienden, behandelaars en receptionistes die vol begrip en geduld mij te woord staan.
  • Douchen zonder haar voelt echt he-mels!

Dus op de 2,2 - 2,4 cm tumor in mijn borst na, heb ik niet heel veel om me zorgen over te maken.

9 reacties

Lieve gekke Sas,

Alles in 1x gelezen... gelachen, gehuild, maar vooral veel gevoeld.

Rete stoer ben je! Trots!

Dikke knuffel!

Mieke

 

Laatst bewerkt: 26/03/2021 - 17:58

Lieve Sas. Wat ontzettend DAPPER en KRACHTIG hoe jij het doet. Heel veel bewondering voor jou. Lieve groet Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 26/03/2021 - 22:40

Beste Sas, 

Ik zou je lijstje nog aan kunnen vullen met, ik geniet veel bewuster van alles. Ik slaap vele malen beter, ik ben positief verrast over alle liefde en aandacht van mensen soms uit onverwachte hoek. Ik geniet van iedere dag, van iedere zonnestraal...

maar douchen zonder haar hemels, nee hier haak ik af, dat doet pijn aan mijn hoofdhuid. Gewoon lekker met een washandje en dan een zacht cremepje erop! 

Laatst bewerkt: 14/04/2021 - 15:26

Hahah ik moest zo lachen bij jouw laatste punt 
En aansluitend geen haar droog maken etc. echt praktisch ;)

Bij mij zijn ze nu hel langzaam aan het terug groeien. Is weer een heel nieuwe douche ervaring.

Groetjes,
Nadine

Laatst bewerkt: 14/04/2021 - 15:27

Dankjewel voor je comment! Fijn dat ik tenminste één iemand aan het lachen heb kunnen maken ;) 

Ik ben benieuwd hoe het is als het weer teruggroeit! Misschien over een paar maanden een update nodig over douchen met "nieuw haar"... 

xx Sassles 

Laatst bewerkt: 16/04/2021 - 08:23

Beste Sas,

Per toeval kwam ik op deze link uit, jouw benadering spreekt me aan, te meer omdat ik er zelf ook zo insta. Echter, jij bent pas 30 en ik 62 (doet me aan een liedje denken.... zomer van Rob de Nijs....) Whaaaaaaaaaa!!!!

Even alle gekheid op een stokje, je bent een lekker stoer power wife, kan ik zeer waarderen, benadering, mentaliteit en strijdlust zijn bewonderenswaardig. Ik wil je heel veel sterkte toewensen enne... denk eens aan wietolie om je wat beter te voelen, beter slapen en het helpt tegen pijn. Zo moet je erin staan, dat het in bepaalde gevallen de kanker ook kan genezen is een feit maar daar wil de farmaceutische industrie (nog) niet aan.

Alle goeds!
Jilles

 

Laatst bewerkt: 23/05/2021 - 11:40

Heerlijk hoe nuchter jij kijkt naar deze tijd. Heel herkenbaar ook. Met die instelling kom je er sowieso, ook zo mooi hoe je je vriend meeneemt in gezonder gaan leven. Samen sterk ❤

Heel veel succes en een extra dosis kracht deze tijd.

Lieve groetjes, Steephy.

Laatst bewerkt: 10/06/2021 - 14:43