Over mij

Mijn naam is Cato (pseudoniem). Ik ben geboren in 1971. Ik woon samen met mijn vrouw Martine (ook een pseudoniem) en Rik en Roos (onze katten) in het westen van het land. Ik was huisarts. In 2008 kreeg ik de diagnose eierstokkanker. Ik dacht daar snel aan dood te zullen gaan, maar de tumor hield zich niet aan de prognoses. Met de behandelingen bleef hij zo lang weg dat ik de opleiding voor psychiater aandurfde. Snel na de start werd ik echter weer ziek. Door complicaties van de operatie in december 2015 heb ik nu ook een blaasledigingsstoornis (waarvoor zelfkatheterisatie), een rectovaginaal fistel (opening tussen darm en vagina) en een (colo)stoma. Op 8 december 2016 kreeg ik te horen dat de tumor weer terug was. Ik voelde me lang nog gezond, maar inmiddels begin ik wel echt klachten te krijgen. Ik verwacht dat de tumor me op niet al te lange termijn de das om zal doen. Toch duurt die termijn langer dan ik had gedacht.