Zware Griep of Corona ?

Zware Griep of Corona ?

Al weken hoesten proesten en het gaat maar niet over, ook niet na allerlei middeltjes als Nattermann, Strepsils, Vicks en ga zo maar door. Ondertussen komt mijn datum voor bloedprikken, gesprek met de Oncologie verpleegkundige en de Chemo op 4, 5 en 6 april rap dichterbij. 

De bemoeial van een invaller huisarts in opleiding vond het onnodig om langs te komen voor een ' verkoudheid', dit kon hij beoordelen zonder mij gezien te hebben en hij liet deze boodschap over aan de assistente over. Ik moest het eerst maar eens 2 dagen goed uithoesten en daarna, als het nog niet weg of minder was een zelftest doen. Wel 2 dagen later nog steeds hoesten en proesten, dus zelftest gedaan, en deze was NEGATIEF. Toen moest ik van de Oncologieverpleegkundige een ritje maken naar de GGD om een officiële test te laten doen want zonder uitslag daarvan geen Chemotherapie. 2 april dus testen bij de GGD en direct uitslag werd me beloofd, kom ik daar, uitslag krijgt u binnen 48 uur per mail. Daar stond ik dan, een paar dagen voor mijn chemo. Gelukkig kreeg ik de uitslag diezelfde avond binnen, en wat bleek? NEGATIEF. 

Een hoop heisa, eigenlijk alleen om iets uit te sluiten en daarmee mijn directe omgeving te beschermen (lees mijn vrouw) en ook te bevestigen wat ik al wist, dat het een flinke griep was en GÉÉN Corona.

Iedereen die iets met de zorg te maken had de afgelopen dagen om te helpen hebben mijn vrouw en mij flink on de steek gelaten. Van thuiszorg tot artsen, er was niemand die mee dacht om het geregeld te krijgen, want je zou zeggen ze zijn er voor de zieken, en laten mijn vrouw en ik dat nu zijn, maar nee wij raakten alléén maar meer in de stress door al die tegenwerking.

Ik voelde me vanmorgen redelijk opgeknapt dus wezen bloedprikken, kreeg ik de  uitslag doorgebeld, al mijn waren  ontstekingswaarden goed, alleen waren mijn bloedplaatjes onder de vereiste 100 om chemo te krijgen, (97). En aangezien ik ook nog een griep onder de leden heb is er nu besloten om alles minimaal 1 week op te schuiven. Hopelijk ben ik volgende week beter genoeg en zijn mijn bloedplaatjes op peil.

Ik baal er goed van maar ja ik  snap het wel.  Volgende week beter en meer kansen.

Greetz Robert. 

3 reacties

Dat jij geen advies hebt gekregen om wat dropjes voor de keel te nemen. Waar moet dat heen met deze wereld. Bovenstaand advies heb ik een jaar of twee geleden gekregen toen ik al drie weken mijn longen binnenstebuiten hoestte. Uiteindelijk na zoveel onbenul de dokter zelf gehad en die schreef een inhalator voor. Met een week er vanaf en niet meer terug gekomen.

Laatst bewerkt: 04/04/2022 - 22:20

Alle heisa om niets, niks geen Corona zoals al gedacht, gewoon een flinke griep ( ja mensen die bestaat ook nog) 😡😡😡. Hierdoor werd ook mijn afspraak afgezegd voor de chemokuur. Dit omdat ik na een negatieve zelftest gevraagd werd door het Ziekenhuis om een test te laten doen bij de GGD. Al met al na een hoop gedoe bleek ook deze negatief te zijn. Ondertussen bloed laten prikken en daaruit bleek ook nog eens uit dat mijn bloedplaatjes te laag waren, 97 ipv 100 met de flinke verkoudheid werd de chemokuur een week uitgesteld tot vandaag. Eergisteren bloed laten prikken en daaruit bleek dat de Bloedplaatjes waren gestegen naar 149, arts tevreden maar vooral ik tevreden. Nu is het wachten totdat ik vandaag mijn chemokuur dan krijg. Alles is oké dus die gaat 100% door. Hopelijk geen nare bijwerkingen maar daar ga ik niet vanuit. 

Greetz Robert 

Laatst bewerkt: 13/04/2022 - 09:56