Half terug bij af

Half terug bij af

Vanmiddag telefonisch contact gehad met mijn Urologe over de uitslag van mijn laatste PSA controle. Zij zei dat het NIET goed was en verhoogd was van 1.5 vorige keer  naar nu 13.8. Deze uitslag kwam binnen als een bom. 

Oorzaken kunnen zijn een ontsteking in mijn schouder, 2 cortisone prikken in mijn schouder, medicijnconflict van suikerbehandeling en hormoonbehandelingmedicijn of het ergste, waar ik eigenlijk niet aan wil denken, nieuwe uitzaaiingen in mijn heupen.

Nu eerst maar eens opnieuw beginnen met de internist/ Oncologe. Kijken wat zij kan vinden als nieuwe behandeling. Het kan niet zijn dat het hier ophoud qua behandeling en kwaliteit van leven. 

Bij het horen van de stijging van mijn PSA van 1.5 naar 13.8 rolden de tranen even over mijn wangen. Gelukkig heb ik een vrouw die goed nuchter na kan denken en me met beide benen op de grond kan zetten.

Hopelijk hoor ik deze week snel van de Interniste/Oncologe zodat het plan de campange op tafel kan worden gelegd.

Hopelijk valt het kwartje weer mijn kant op. Duimen maar.

9 reacties

Kettelak, Fijn om te lezen dat je na dit alles en ook chemo nog weer zo positief bent en je goed genoeg voelt om zelfs weer een paar uurtjes te gaan werken. Dat geeft mij moed als mijn man dit proces ook in moet gaan straks. 

Laatst bewerkt: 20/10/2021 - 19:28

Fijn hoor, dat je vrouw niet gelijk in paniek is. Dat het heel goed mogelijk is dat deze verhoogde uitslag vals positief is. Wacht eerst de afspraak met je oncoloog af. Mogelijk dat hij een nieuwe scan af gaat spreken. Warme groet Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 14/09/2021 - 23:33

Wat een mooie en warme reacties van jullie. Ook zo positief (vreemd woord in deze tijd). Ikzelf ben ook normaal gesproken een positief persoon, het glas is altijd half vol,. Nu had ik het gevoel dat het goed fout zou zitten. Mijn vrouw heeft voor haar COPD een saturatiemeter en ik gebruik deze ook voor de 'lol' ook wel eens. De laatste tijd is mijn zuurstof goed maar mijn hartslag extreem hoog, 95 in rust, terwijl ik met medicijn een normale hartslag heb van ongeveer 45. Daar zat al een rode vlag, als 2e rode vlag al weken pijn in mijn linker heup , rechts werd de eerste keer de kanker gevonden, als 3e rode vlag een ontsteking in mijn rechter schouder welke maar niet minder werd en wordt, en als laatste rode vblag werd ik ondanks  extra B12 injecties alleen maar meer moe in plaats van dat ik opknap.

Eigenlijk genoeg redenen om te verklaren en er ernstig rekening mee te houden dat de enorme verhoging van mijn PSA van 1.5 naar 13.8 betekenen zal dat de kanker opnieuw is uitgezaaid in mijn linker heup en misschien ook wel in mijn schouder. 

Ik hoop vurig dat ik ernaast zit maar vrees het ergste.

Greetz 

Robert.

Laatst bewerkt: 15/09/2021 - 02:35
16 september 2021 om 13.15

Hoi Robert,

Wat fijn dat je iemand naast je hebt die op dit soort momenten jou tot grote steun kan zijn. Ik ben altijd blij dat mijn man op dit soort momenten een aantal zaken weer even relativeert en we samen verder een plan de campagne kunnen maken. Zo te lezen heb jij ook zo’n kanjer naast je. Ik wens jullie veel sterkte de komende tijd en hopelijk mag je hier snel weer delen dat je toch nog wat goede berichten hebt gekregen vanuit het ziekenhuis. Ik duim met je mee 🍀🍀🍀🍀🍀🍀.

Liefs Bianca 

Laatst bewerkt: 16/09/2021 - 13:15

Hoi Robert,

Ik kan me voorstellen dat je vreselijk schrikt van zo'n bericht. Ik ben benieuwd wat de oncoloog er van vindt.

Ik wens je heel veel sterkte. Overigens ben ik morgen weer aan de beurt om PSA te meten en het is weer stressvol. Nieuws volgt.

Tom

Laatst bewerkt: 21/09/2021 - 19:13