Weer eens naar het ziekenhuis

Buiten opruimen.

Vandaag weer eens naar het ziekenhuis met een extra bezoek op de poli ivm toename vocht in bovenarms, oksel en borst. De weg er naar toe wordt zo langzamerhand beladen... we zijn snel aan de beurt, kort gesprek alles bekijken, de mamma verpleegkundige ziet wel dat het dik is, maar maakt zich geen zorgen, waarschijnlijk vormt er zich wat vocht omdat het lichaam heel druk bezig is de heamatomen bloeduitstortingen op te ruimen en dat is veel werk. De fysio mag oedeem behandeling doen, en wat extra aandacht besteden aan het litteken in de oksel want die is al aan het verkleven, dus extra laten behandelen anders wordt dit door het bestralen eventueel erger, tot aan de bestraling mag de fysio wel werken aan de regio daarna moet het voorzichtiger. Enigszins gerustgesteld, heb nog vele vragen welke ik allemaal mag stellen, ik krijg op alles antwoord, maar het bevredigt me niet, maar ik realiseer me wel dat ik teveel wil weten, en net zoals ik dat ook wel eens vroeger (🥴🤪) tegen patiënten zei, poli bezoeken zijn moment opnames....dus ook ik moet dat in mijn hoofd op een rijtje krijgen en weer vertrouwen krijgen in mijn hoofd in mijn lijf en proberen op te houden met malen......

dan volgt het eerste gesprek met de radioloog, een duidelijk verhaal met duidelijke uitleg, en nu kan ik kiezen tussen 15 x bestralen verdeelt over 4 weken of 5 weken 1 x per week bestralen met een hogere dosis. Waarschijnlijk wordt dat het nieuwe standaard... het voor en nadelen blijven het zelfde, ze weten alleen nog niet goed hoe het cosmetisch over 5,10 en of 15 jaar eruit ziet, omdat dit nog maar kort loopt. Ze doen dit ook vooral met oudere mensen omdat de dagelijkse. Stralingen te heftig zijn inclusief reizen, dat vond ik ook al, we gaan er eens over nadenken, 1 x per week klinkt goed in de oren, je krijgt alleen per keer een forse dosis, maar goed je hebt dan wel een week rust. Nou we gaan volgende week voor onderzoeken en gesprekken en aftekenen naar het UMCg dus nog alle tijd 🥴😍🙏

pook nog lekker in de tuin gewerkt ( man deed het werk ik gaf aanwijzingen) schiet al mooi op ❤️

2 reacties

Balen Anet, van dat vocht. Maar wel goed dat het de fysio al aan het behandelen is. Hopelijk blijft het daardoor binnen de perken. Spannend weer de bestralingen. Lijkt me wel fijn wekelijks één bestraling. Vanwege de uitslag van de patholoog en omdat ik een amputatie heb gehad hoefde ik op die plek geen bestralingen. 

Heel veel sterkte. Warme groet Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 25/03/2021 - 02:40